Többmillió indiai közszolga kap olcsó kölcsönt

2020. október 20. 19:44

Többmillió indiai közszolga kap 135 dolláros hitelt, amit 10 hónap alatt kell visszafizetni annak érdekében, hogy fellendítsék az ország gazdaságát – jelentette be a kormány.

2020. október 20. 19:44
null
Takács Zsolt

Az ajánlat azután érkezett, hogy a Világbank bemutatta, az ország gazdasága akár 10 százalékkal is zsugorodhat 2020-ban.

A következő hónapban lesz a legfontosabb vallási ünnep is az országban, a Dívali.

A pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy a szövetségi kormányzat munkavállalói a 3,8 milliárd dolláros, utazásra szolgáló pénzüket elkölthetik termékekre és szolgáltatásokra is.

A kormánynak a fejenkénti 135 dolláros hitel 1,1 milliárd dollárjába fog kerülni.

Nirmala Sitharaman pénzügyminiszter elmondta, hogy ha rávennék az indiai embereket, hogy költsenek a megtakarításaikból, akkor az 4,9 milliárd dolláros lökést adna az ország gazdaságának.

A kormány további 1,6 milliárd dolláros, 50 éves lejáratú hitelt biztosít az államoknak az infrastruktúra fejlesztésére. Sitharaman szerint ezek a támogatások nem erősítik az inflációt és az adósságot sem helyezik fenntarthatatlan helyzetbe.

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!