Félnek a karácsonytól az amerikai kiskereskedők

2020. december 02. 10:13

Az USA gazdasága veszélyben van a koronavírus rohamos terjedése miatt. A Tampa Bay Times által megkérdezettek arról nyilatkoztak, hogy sokkal kevesebbet költenek idén karácsonykor, mint amennyit szoktak.

2020. december 02. 10:13
null

A megkérdezett, 47 éves atlantai LaTonya Story tervei szerint kétezer dollárnál is kevesebbet fog költeni idén karácsonykor. Fél a vírustól, ezért a legtöbb dolgot online vásárolja majd meg és csak az alapvető élelmiszerek miatt látogat el hagyományos boltokba.

Story szerint a legjobb dolog az, ha most otthon maradunk. Épp emiatt okoz egyre nagyobb problémát a koronavírus-járvány az amerikai kereskedőknek, főleg a karácsonyi időszakban. A szakértők szerint

az ország gazdasága könnyen kettős recesszióba kerülhet

az újonnan bevezetett szigorú korlátozások miatt. A kialakult helyzetben a kereskedődnek alternatív megoldásokat kell keresniük.

Egy kisbolt Nashville-ben arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják a telefonjukat annak érdekében, hogy csökkentsék a vírus terjedésének esélyét. Az ajándékboltnak kritikus lesz a következő időszak, mivel bevételeinek 35 százalékát karácsony előtt termeli meg.

Jim O’Sullivan, a TD Securities közgazdásza szerint a korlátozások gazdasági károkkal járnak, de az egyének félelme is visszaveti a gazdasági aktivitást. A közgazdász szerint az amerikai gazdaság egyáltalán nem fog nőni az utolsó három hónapban és 2021 első negyedévében két százalékos zsugorodásra számít a szakértő. O’Sullivan szerint a növekedés a második negyedévben kezdődhet meg, miután széleskörben elkezdik a vakcina kiosztását.

A közgazdász szerint

a Kongresszus 1 billió dolláros mentőcsomagot fog elfogadni 2021 elején,

de még így is több mint 9 millió ember fogja elveszteni a munkanélküli segélyét.

(Borítókép: MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. december 02. 11:38
"Félnek a karácsonytól az amerikai kiskereskedők" Már őket is meg akarja valahogy adóztatni? Ott is le akarja állítani az összes beruházást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!