Betiltanák a migrációt? A franciák 71 százaléka szerint nem kell több migráns, az ország megtelt

2021. május 26. 14:17

Egy friss kutatás szerint a franciák 71 százaléka úgy gondolja, hogy már túl sok migráns érkezett az országba, ami nem tud többet befogadni.

2021. május 26. 14:17
null
Takács Zsolt

Az Ifop és a le Labo de la Fraternité kutatása szerint a válaszadók közel háromnegyede nem akar több migrációt látni, míg 64 százalékuk egyértelműsítette, hogy Franciaországnak nem szabadna több menekültet befogadni a terrorizmus veszélye miatt.

Franciaország számos terrortámadást szenvedett el dzsihadistáktól, akiket menekültként engedtek be az országba – írja a ZeroHedge.

Michel Barnier korábbi uniós Brexit-ügyi főtárgyaló is azt javasolta, hogy az unióba irányuló migrációt szüntessék meg 3-5 évre, ezzel az uniós politikus radikális megoldást javasolva gyakorlatilag bevándorlási tilalmat javasolt.

Az állampolgárokban kialakult egyfajta kettőség a migrációval kapcsolatban, mivel a kutatásban részt vevők 74 százaléka elismerte, hogy a sokféleség problémákat és konfliktust eredményez a társadalomban, de 85 százaléka mégis azt mondta a bevándorlásra, hogy az egy „jó dolog”.

A kutatás eredménye kecsegtető lehet Marine Le Pen számára, aki valószínűleg újra szembeszáll Emmanuel Macronnal a jövőre tartandó elnökválasztáson. Egy közelmúltban végzett kutatás szerint a katonák és rendőrök 60 százaléka Le Penre szavazna a választások második fordulójában.

Korábban az aktív és nyugdíjba vonult katonák nyílt levélben szólaltak fel és azt írták, hogy

az ország polgárháború felé tart,

hacsak Macron nem kezd el foglalkozni Franciaország szétesésével, amit az iszlamisták és az antirasszizmus mozgalmak okoznak.

Egy második levélben az állt, hogy a katonaság polgárháború esetén kész fenntartani a rendet. Egy harmadik nyílt levélben 93 volt rendőr hívta fel a figyelmet, hogy az ország széleskörű társadalmi zavarok előtt áll. 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. október 20. 11:10
Teljesen tök mindegy, hogy a közvélemény-kutatás mit hoz ki. A csodálatos Nyugatnak annyi. Elkaszálták magukat. Ép ész nulla, ha nem látják, "azé az ország, aki teleszüli". A gender-divatból nem lesz szaporulat, ellenben a vadtenyészettel.
hentes
2021. augusztus 13. 00:26
Nekik már mindegy. Semmilyen kormány nem tudja már visszacsinálni. Itt is ez lesz, ha Dobrev banda nyer. Telerakják négerekkel, meg arabokkal az országot, hiába jönne utána megint Orbán, azok már maradnának.
szemlelo
2021. május 28. 10:24
- de 85 százaléka mégis azt mondta a bevándorlásra, hogy az egy "jó dolog". A francia egy nagyon diplomatikus nép. Udvariasan mindig azt mondja, amire úgy érzi, hogy elvárják tőle. Ezért is nagyon nehéz ott választási előjelzéseket készíteni. Sok francia barátom van, de a legtöbbnek nem teljesen ismerem a véleményét - mármint az "igazi" véleményét.
hentes
2021. május 27. 20:02
Nekik már mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!