Több helyen segítettek drónok a koronavírus elleni küzdelemben

2021. június 25. 15:13

A drónok használata manapság nagyon sokrétű; alkalmazzák többek között a mezőgazdaságban, filmiparban, illetve a hadiiparban is. Az elmúlt egy évben pedig bebizonyosodott, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is óriási segítséget nyújtanak ezek az eszközök.

2021. június 25. 15:13
null

Malajziában a rendőrség olyan drónokat használ, amelyek akár 20 méteres magasságból is le tudják ellenőrizni a lakosság testhőmérsékletét. A drónok piros fényjelzéssel figyelmeztetik a hatóságokat, ha valakinél magas testhőmérsékletet érzékelnek. Már korábban is használták az eszközöket a maláj hatóságok, annak érdekében, hogy a lakosság betartsa az előírásokat a vírus idején. Drónok segítségével figyelték az embereket, hogy valóban az otthonukban tartózkodnak-e a kijárási tilalom idején. 

De nem Malajzia volt az egyetlen, ahol a hatóságok megfigyelés céljából drónokat alkalmaztak a COVID-19 szabályok érvényesítése érdekében. 

Spanyolországban drónokkal figyelték a strandokat, hogy a látogatók betartsák a távolságtartás szabályait. Belgiumban a rendőrség hangszórókkal felszerelt drónokkal utasította az embereket, hogy maradjanak otthon. 

Ausztráliában a maszkviselés szabályainak betartására használták a drónokat. Az Egyesült Királyságban pedig a drónok jelezték a hatóságok felé, ha a kutyatartók az otthonuktól túl messzire sétáltak kedvencükkel. 

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!