Szerbiában emelkedett a dízel hatósági ára

2022. március 27. 08:53

Szerbiában miután minden pénteken módosítják az üzemanyagok hatósági árait, március 25-től 11 dinárral drágul az eurodízel, vagyis az addigi 187 dinárról 198 dinárra (1.69 euróra) emelték a literenkénti árat. Ezzel szemben a 95-ös benzin továbbra is 176,05 dinár marad, jelenti a szerb sajtó.

2022. március 27. 08:53
null

A kormány három hete fogadta el azt a rendeletet, miszerint hetente, minden pénteken határozza meg az üzemanyag maximális árát, követve ezzel a piaci mozgásokat, ugyanakkor a lakosság jólétét szem előtt tartva. Ennek fejében pedig az állam ideiglenesen lemondott a 20%-os jövedéki adóról is.

Amíg a kiskereskedelemben meghatározza az üzemanyag árát, szintén kormányrendelkezés alapján, a mezőgazdasági termelők a NIS benzinkutakon továbbra is 179 dináros literenkénti áron vásárolhatnak eurodízelt. Miután a gazdaszervezetek panasszal fordultak az illetékes tárcához, miszerint nincs minden településen NIS töltőállomás, más benzinkúton pedig akár 10 dinárral magasabb árat kell fizetni, a kormány megengedte a termelőknek, hogy legfeljebb 60 litert kannába tankolhassanak.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. március 28. 14:35
Jöjjenek Magyarországra, vigyék a szintén hatósági áras magyar benzint! Esetleg féláron, hiszen most már csak a szerbek a barátaink Európában. A magyarok majd fizetik, ahogy mindenki másnak a régióban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!