Eltörli a kormány a SZÉP-kártyák zsebeit

2022. november 16. 15:38

Teljes az átjárhatóság, a kártyákon lévő pénz egyben, korlátozás nélkül felhasználható lesz.

2022. november 16. 15:38
null

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón a kormány turisztikai akciótervéről is beszámolt. Mint mondta, a turisztikai szektor kiemelten fontos bevételi forrás, és bár a Covid-járvány nehéz időszakát az energiaválság követte, hazai viszonylatban még így is jó évet fog zárni a turizmus. Ezt támasztja alá, hogy 2022-ben 13 millió vendég 33 millió vendégéjszakáért fizetett,

ez pedig 34 százalékos növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

Ugyanakkor a fűtési szezon közeledtével az energiaárak miatt a turisztikai iparág nehéz helyzetbe kerül, ezért döntött a kormány egy olyan akcióterv kidolgozása mellett, amely biztosítja, hogy a szállodák átvészeljék a téli hónapokat. Ennek legfontosabb eleme, hogy

a nettó bevétel 4 százalékát jelentő turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését a kormány felfüggeszti

2022 októbere és 2023 márciusa között. Azok, akik már befizették az összeget, a visszamenőleges hatály miatt visszaigényelhetik az összeget. A kormány a kötelező szálláshely-minősítés határidejét is módosította 2023. december 31-ig.

Változás történik a SZÉP-kártyák területén is: megszűnnek az alzsebek, vagyis

a három fül már nem külön alszámlaként funkcionál tovább:

egyetlen összegként jelenik meg a SZÉP-kártya egyenleg, amely szabadon felhasználható lesz bármelyik területen.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuttle005
2022. november 18. 13:36
De fontos, mert szegény pénztárosok állandóan kérdezgetik, hogy melyik zsebről legyen.
Catherine80
2022. november 18. 13:36
Már a COVID óta megvan a zsebek közti átjárhatóság, aminek az ideiglenes jellegét ezentúl véglegesítik. Így nem is fontos, hogy mikortól, de a kedvedért legyen 2023 január 1-jétől ;-) Így a legközelebbi cafeteria nyilatkozatban már nem kell az egyes zsebekről rendelkezni. Remek ötlet!
Happier
2022. november 18. 02:07
A szépkártya szolgáltatód honlapján rá tudsz keresni. Én vitaminokat, stb. vettem például Dunakeszin és Újpesten is egy bioboltban (szállás alzsebből, idén családi okok miatt nem volt nyaralás sajnos)
Catherine80
2022. november 18. 02:07
Ebédet is rendelhetsz online, vannak erre szakosodott cégek. Mivel hétköznap nincs időm főzni, én erre használom a SZÉP kártyámat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!