Kiderült: aki nem elég hasznos, attól megválik az OpenAI

2023. április 26. 10:48

Gondolhatnánk, hogy a manapság igen népszerű ChatGPT megalkotóinak nincs szüksége leépítésekre, ez azonban hiú remény: aki nem hoz elég profitot, attól egyszerűen megválik a vállalat.

2023. április 26. 10:48
null

Márciusban több tucat vállalkozót bocsátottak el, akik segítettek a ChatGPT-t működtető OpenAI nyelvi modellek képzésében – derül ki egy, a cég ügyeit ismerő személy és egy a belső kommunikációs dokumentum alapján.

A San Francisco-i székhelyű Invisible Technologies vállalat március 16-tól 31 olyan alvállalkozót bocsátott el, akik a ChatGPT fejlesztésén dolgoztak. Meglepő fordulat ez pont akkor, amikor az OpenAI ChatGPT-je szinte berobbant a köztudatba. 

Az Insider szerint több száz Invisible-nek dolgozó szakértő dolgozik a ChatGPT fejlesztésén, akik többek között olyan feladatokért felelősek, mint a modellek kódolási készségeinek fejlesztése, a kreatív írói képességeik fokozása vagy a cenzúra biztosítása - állítja egy Invisible-alvállalkozó, aki névtelenséget kért, mivel titoktartási megállapodást írt alá.

Az Insider birtokába jutott információk szerint az OpenAI a változó üzleti igények miatt csökkentené a vállalkozók létszámát. Az elbocsátott vállalkozók közül sokan olyan projekteken dolgoztak, amelyek nem hoztak eleget a konyhára az OpenAI számára, így hát menniük kellett.

Az Invisible viszont bizonyos teljesítménymutatók alapján döntött az elbocsájtás mellett - mondta Grace Matelich, az Invisible egyik partnere az Insidernek.

Néhány alulteljesítő vállalkozót - valamint azokat, akiket felvettek, de nem érték el a minimum elvárt szintet - elbocsátottak, azonban sokan lehetőséget kaptak arra, hogy egy másik OpenAI-csapatba kerüljenek. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete Ló
2023. április 28. 10:12
Megkérdezték a ChatGPI-t, hogy kit kell elbocsátani. Erre felszámolják az egész vállalatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!