A független újságírásnak vége

2017. május 30. 21:37

Ábel Attila
Csepel.info

Ma az internetes média nem híreket közvetít. Ők gyártják a híreket.

„Valljuk be, oknyomozó újságírók és újságírás sem létezik már. Amit még annak neveznek, az átmásolás, némi fantáziátlan hozzáírás és a gazda útmutatása arról, hogy mikor kit kell ütni úgy oknyomozósan. 

Korábban is volt hasonló. De a média túlnyomó része az elmúlt nyolc-tíz évben vált ilyenné. Ma az internetes média nem híreket közvetít. Ők gyártják a híreket. Persze egy gyártott, kiprovokált hír is lehet hiteles – de erre ritkán van példa. A médiamunkások a megbízóik szája szerint szabják át a valóságot. Nem csoda, hogy gyakorlott nyilatkozók először a média nevét kérdezik meg. Mert kemény iparos munka a hazugsággyártás, senki ne gondolja, hogy könnyed szórakozás. Csak a valódi újságíráshoz nincs semmi köze. Már csak azért sem, mert a médiamunkások a provokációkban, hírhamisításokban is sokszor részt vesznek. (...)

A helyzet ugyanis az, hogy ma még mindig a liberális és a baloldali elektronikus média van túlsúlyban. Nem kell vitatkozni, bárki utánaszámolhat: lehet kezdeni. Ráadásul ez volt a helyzet az elmúlt 27 évben is. Így talán nem a kisebbségben lévőknek kellene először változtatniuk. Legalábbis a liberális felfogás szerint biztosan nem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre