A Fradi legendái a Mandinernek: Pánikra nincsen ok, de…

2021. október 29. 12:32

Bár a megyei I. osztályú Tökölt 7-0-s győzelemmel búcsúztatta a Magyar Kupától, ezt megelőző három tétmeccsén csupán egy pontot szerzett a Ferencváros: hazai pályán vereség a Zalaegerszegtől, sima kudarc Skóciában, a Celtic ellen, majd az edzőváltáson átesett MTK is el tudott vinni egy pontot az Üllői útról. Miért került hullámvölgybe a Fradi? Ezt kérdezzük a klub legendáitól.

2021. október 29. 12:32
null
Vámos Tamás

Hajdu Attila

a Ferencváros korábbi válogatott kapusa, az 1995-ös BL-csapat tagja

Teljesen másfajta szakmai munkát igényel, mint amikor megy a szekér

Alapvetően létezik egy öngerjesztő folyamat, ahogy a sikeres, úgy a sikertelen mérkőzések is beindítanak egy folyamatot. Ha egy csapat hullámvölgybe kerül, mindig az a kérdés, meddig tart, milyen mély ez a hullámvölgy? Azon múlik minden, hogy a vezetőedző ezzel a helyzettel miként birkózik meg? Hiszen ez egy teljesen másfajta szakmai munkát igényel, mint amikor megy a szekér. Most már eltelt annyi idő, hogy

Peter Stöger jól megismerhette a játékosokat, kirajzolódhatott benne, kikre számíthat, és kikre nem.

Arra is figyelni kell, hogy ne kényelmesedjenek el a stabil kezdők, valamint arra is, hogy a kevesebbet játszókat is motiválni kell. S azt se feledjük: Stöger egy sokkal nyíltabb játékot játszik a Fradival, mint Szerhij Rebrov, és ezt meg is kell szoknia a csapatnak.

Martos Győző

a Ferencváros korábbi válogatott hátvédje, kétszeres vb-résztvevő

Taktikai hibák, tompaság, kihagyott gólhelyzetek…

Az az igazság, hogy a ZTE elleni mérkőzést eltaktikázta a szakmai stáb, nem a legerősebb kezdőcsapatot küldték a pályára, s innentől kezdve csak futottunk az eredmény után. Igaz, akik az első félidőben bizalmat kaptak, nekik is hozniuk kellett volna a meccset, de nem tudtak élni az eséllyel. A Celtic ellen túlságosan hátrahúzódva védekezünk, így viszont nagyon nehéz ellentámadást vezetni, hiszen hosszú a pálya… Azt egyébként a mai napig nem értem, hogy a mérkőzés elején Ryan Mmaee hogy tudta kihagyni az ordító helyzetét? Pontot, pontokat akartunk szerezni Skóciában, ehhez viszont sokkal zártabban kellett volna védekeznünk már a középpályán is, ott viszont átrohantak rajtunk.

Az MTK ellen kinn voltam, élőben láttam, hogy az egész csapat mennyire tompán játszott, egyszerűen nézhetetlen volt a meccs. Mi lehet a megoldás? Ha tudnám, nagyon nagy edző lennék…

Mucha József

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása, az 1995-ös BL-csapat edzője

A pszichikai felkészítésnek is nagy szerepe van ezekben a napokban

Egyértelműen hullámvölgybe került a csapat, de biztos vagyok benne, hogy kilábalunk belőle. Minden csapat életében előfordul egy formahanyatlás, mi ebbe most beleestünk, de ne feledjük: a vesztett pontok tekintetében még mindig a Ferencváros áll a legjobban. A szerencse is elpártolt tőlünk, hiszen biztos vagyok benne: ha a Zalaegerszeg ellen belőjük a büntetőt, 0-2-ről is megfordítjuk a meccset, Skóciában is pechünk volt, mert ha Ryan Mmaee 0-0-nál berúgja a nagy helyzetét, egészen másképp alakul a találkozó. S azt is tegyük hozzá: ez a Celtic (a portugál Jotával és a japán Furuhasival) sokkal erősebb csapat, mint a tavalyi, az MTK ellen pedig csupán az első gól hiányzott; ha ez megvan, átszakad a gát! Dolgozni kell, és biztos vagyok benne, hogy a pszichikai felkészítésnek is nagy szerepe van ezekben a napokban. Mint ahogy abban is, hogy szombaton, Gyirmóton újra magabiztosan győzünk!

Nyilas Elek (jobbra) a Grasshoppers ellen is tudta, hogy kell megállítani az ellenfelet Fotó: MTI/Illyés Tibor
Nyilas Elek (jobbra) a Grasshoppers ellen is tudta, hogy kell megállítani az ellenfelet Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nyilas Elek

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása, az 1995-ös BL-csapat tagja

Ez egy átmeneti időszak, ezért csúszik be egy-két váratlan pontvesztés

Azt látom, hogy a korábbiakhoz képest a játékrendszerben van egy kis változás, most sokkal nyíltabban játszik a csapat. A Rebrov-érában nagyobb koncentráció volt a védekezést illetően, azt is mondták, hogy ekkor kicsit nézhetetlen futballt játszott a csapat. Most egy átmeneti időszakot látunk a két játékstílus között, és ezért is csúszik be egy-két váratlan pontvesztés. De pánikra nincsen ok, hiszen ha összecsiszolja a csapatot Stöger mester, és még nagyobb összhang lesz a régi és új játékosok között, eredményesebb periódusok is következnek.

Nyitókép: A ZTE ellen is váratlan akadályba ütközött a Fradi. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2021. november 01. 20:28
Hajrá Ferencváros! Én nagyon szurkolok ennek a kiváló csapatnak!
JMoflicheque
2021. november 01. 20:28
Ha kijön az ellenfél a pályára, az már a fradinak gond. Pláne akkor, ha külföldi. Több banánt az idegelégiósoknak!
zakar zoltán béla
2021. november 01. 20:27
Magyarán, nem magyar a csapat! Sokszor 1-2 a pályán! Ez 0!
Dr. Greta Grünberg
2021. november 01. 15:01
Hajrá Ferencváros! Én nagyon szurkolok ennek a kiváló csapatnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!