Gulácsi Péter soha nem szenvedett ilyen súlyos sérülést: a teljes szezont kihagyja, 8-10 hónapos pihenő várhat rá!

2022. október 06. 12:51

Az RB Leipzig – Celtic mérkőzés 10. percében – egy teljesen ártalmatlan szituáció után - egyből látszott, hogy nagy a baj.

2022. október 06. 12:51
null
Vámos Tamás

A magyar válogatott és a lipcsei csapat első számú kapusa egy sima passz után a térdéhez kapott, egyből jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, és fájdalmas arccal a földre rogyott. Rövid ápolás után szállítható állapotba helyezték, és hordágyon vitték le a pályáról – a mintegy 45 ezer lipcsei szurkoló honfitársunk nevét skandálta.

Amitől tartanunk kellett, sajnos bekövetkezett: az RB Leipzig orvosi stábja a klub hivatalos csatornáin keresztül közölte:

a csapatkapitány jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag,

így minimum féléves, de akár 8-10 hónapos pihenő is várhat rá.

Érdekesség, és ez is jelzi, hogy Gulácsi Péter mennyire fontos láncszeme az RB Leipzig gépezetének, hogy az elmúlt hat év 212 bajnokijából 203-on (!) a magyar nemzeti csapat kapusának nevével kezdődött a lipcsei csapat.

Gulácsi augusztusban egyébként már elszenvedett egy könnyebb combsérülést, emiatt két hétig pihent, de a mostani sérüléséhez ennek semmi köze.

A Celtic elleni Bajnokok Ligája-találkozó után a csapat közelmúltban kinevezett vezetőedzője, Marco Rose is őszinte sajnálatát fejezte ki a történtek miatt:

- Péter a csapatkapitányunk, és hosszú évek óta az RB Leipzig alappillére, éppen ezért nagyon szomorúak vagyunk a súlyos sérülése láttán. A legfontosabb, hogy ebben a helyzetben nem szabad magára hagyni, hiszen nincs annál szörnyűbb, mint egy súlyos sérülésből teljesen egyedül visszatérni – ezt a saját játékos-pályafutásomból is pontosan tudom.

A lipcsei csapattársak érzelmektől sem mentesen üzentek Gulácsinak, A svéd középpályás, Emil Forsberg nem is tudta visszatartani könnyeit, amikor a kapusról kérdezték:

- Ő a kapitányunk, majdnem olyan régóta van Lipcsében, mint én. Nyolc éve a haverom, ezért a történtek miatt nagyon rosszul érzem magam, remélem, hamarosan minden rendben lesz…

Kommentár nélkül... Fotó: AFP/Jan Woitas
Kommentár nélkül... Fotó: AFP/Jan Woitas

A spanyol Dani Olmo a mérkőzés végén egy szívet küldött Gulácsinak, majd a közösségi oldalán a következőket írta a kapusnak:

- Biztos vagyok benne, hogy túljutsz ezen a helyzeten, és erősebben térsz vissza, mint valaha. Jobbulást, kapitány! Mindannyian melletted állunk!

A Celtic elleni győztes mérkőzés végén a gólpasszt is jegyző Szoboszlai Dominik Gulácsi Péter mezét magasba tartva jelezte, mennyire fontos számára a csapatkapitány jelenléte;

a jelenetet látva a 45 ezer lipcsei drukker ismét a magyar válogatott kapus nevének skandálásába kezdett.

Nemzeti csapatunk szerencsére már nem játszik 2022-ben több tétmérkőzést, így a Luxemburg elleni idegenbeli (november 17.), és a Görögország elleni hazai (november 20.) barátságos találkozókon minden bizonnyal Dibusz Dénes védi majd csapatunk kapuját, illetve Marco Rossi kipróbálhatja a harmadik számú kapusunkat, Szappanos Pétert is.

A 2024-es Európa-bajnokság selejtezői (a csoportok sorsolását e hét vasárnap délben tartják Frankfurtban, amelyet a mandiner.hu-n élőben is követhetnek majd) jövő év tavaszán kezdődnek, így ha a vártnál gyorsabban gyógyul meg Gulácsi Péter (bár az előzetes diagnózisok szerint erre kevés az esély..), akár már Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére is állhat.

De az biztos: egy ilyen súlyos sérülés esetén semmit nem szabad siettetni, a legfontosabb a teljes gyógyulás!       

Nyitókép Egyből lehetett tudni, hogy nagy a baj... Fotó: MTI/AP Michael Sohn

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2022. október 07. 20:55
Hajrá Gula! Mielőbbi felépülést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!