Mindenki a fedélzetre! - az olimpiára vágyó Keszthelyi-Nagy Ritáék új szövetségi kapitányoknak bizonyíthatnak

2023. szeptember 18. 16:14

Kihirdette a női vízilabda-válogatott első, szeptember 25-26-i összetartására meghívott játékosok névsorát Mihók Attila és Cseh Sándor.

2023. szeptember 18. 16:14
KESZTHELYI-NAGY Rita

A kulcsemberek (Keszthelyi-Nagy Rita, Parkes Rebecca, Magyari Alda, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya) és az újoncok (Ármai Zita, Dobi Dorina, Katona Zsófi, Pál Réka, Torma Luca) is megmutatják magukat a nyolc év után távozó Bíró Attila utáni új éra elején a női vízilabda-válogatottnál, amely a januári Európa-bajnokságon és a februári világbajnokságon szerezhet kvótát a jövő nyári párizsi ötkarikás játékokra. Bőven lesz lehetőségük a bő keret tagjainak arra, hogy „bevágódjanak”. Huszonnyolc játékost vár az első keretedzésekre az új kapitánypáros – a többség a BL-selejtezőkről érkezik (kivéve a kiemelt egrieket), azaz úgymond lendületből kanyarodnak rá a lányok erre a különleges alkalomra, hiszen első ízben találkoznak így, együtt a két szakvezetővel, Mihók Attilával és Cseh Sándorral, valamint az új stábbal.

Minél több mindenkit 

szeretnénk látni, mit tudnak mutatni egy egymás elleni játékban

, ehhez egy-egy csapatot alakítunk ki két-két sorral, ezért kaptak ennyien meghívót. Alapként a tavalyi Universiade-csapat, illetve az elmúlt egy-két évben a bővebb felnőttkeret tagjaként már számba vett lányokat hívtuk meg az eddigi válogatottak mellé.” – magyarázta Mihók Attila szövetségi kapitány a szövetség hivatalos oldalán. 

MIHÓK Attila
Sabadell, 2023. március 31. Mihók Attila, a Dunaújváros vezetõedzője a nõi vízilabda Bajnokok Ligája elődöntõjében játszott CN Assolim Mataro - Dunaújvárosi VC mérkõzésen a spanyolországi Sabadellben 2023. március 31-én. A spanyol Mataro 12-9-re győzött. MTI/Derencsényi István

Ugyanakkor a múlt pénteken világbajnoki aranyérmet nyert U20-as csapat potenciális kerettagjait még nem dolgoztatják meg a trénerek – nekik most elengedhetetlen a regeneráció.

Egyelőre őket hagyjuk pihenni. Én úgy látom, bár erről még egyeztetünk Benczur Marcival is (az U20-asok szövetségi edzője és az UVSE vezetőedzője), hogy három-négy lány biztosan megkapja a lehetőséget, hogy itt újra bizonyítson. Igaz, azt mindig elmondjuk, hogy a junior és a felnőtt szint azért még távol áll egymástól, de ez nem jelenti azt, hogy aki ennyi idősen megüti a nagyok nívóját, az ne kapná meg a lehetőséget. Lesz annyi mérkőzés a következő hónapokban, hogy mindenki megmutathassa, itt a helye a csapatban.” – – mondta Mihók Attila szövetségi kapitány. 

Ezt is ajánljuk a témában

Két férfi, egy eset – összefogás a magyar női vízilabdáért

Egóját és egyéni ambícióit félretéve küzd az olimpiai szereplésért a magyar női vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya. Mind a kettő – merthogy rendhagyó módon két szakemberre bízta a tisztséget a szakszövetség. A magyar női póló jövőjéről a két tréner mellett játékosokat és egy korábbi szövetségi kapitányt is megkérdeztünk.

 

Cseh Sándor társkapitány jelezte: kivételesen nem a Margit-szigeten találkoznak a hölgyek. 

Vidéki helyszínen tervezzük az összetartást, hogy a lehető legkevesebb mozgás legyen és a lányok minél jobban tudjanak koncentrálni mindenre, amit kérünk tőlük – elsősorban a szárazföldi munkára, a megbeszélésekre, a sok videózásra.

CSEH Sándor
Budapest, 2023. szeptember 4. Cseh Sándor, a magyar női vízilabda-válogatott egyik új szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség székházában tartott sajtótájékoztatón 2023. szeptember 4-én. Mihók Attila és Cseh Sándor közösen veszi át a női válogatott irányítását. MTI/Bruzák Noémi

A keretbe meghívott játékosok névsora: 

Ármai Zita (BVSC), Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Jancsó Patrícia (BVSC), Katona Zsófi (Eger), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataro), Kiss Alexandra (FTC), Kuna Szonja (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Mahieu Géraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Pál Réka (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szellák Csenge (Eger), Szilágyi Dorottya (Eger), Torma Luca (Eger), Vályi Vanda (FTC)

A szakmai stáb tagjai:

Mihók Attila szövetségi kapitány, Cseh Sándor társ-szövetségi kapitány, Kardos Krisztina kapusedző, Horváth Ákos masszőr, Dr. Pavlik Attila csapatorvos, Búza Balázs videós, Zrubecz Zsófia sportpszichológus, Fridvalszki Marcell erőnléti edző, Horváth Viktória csapatmenedzser

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. szeptember 18. 16:58
Nem rúgták ki! Nm teljesíitette a csapat a kitűzött célt (négybe kerülni világversenyen), leváltották.
Mandiner444hu
2023. szeptember 18. 16:18
Egy Szoboszlais cikk se? Ej ej nem lesz ennek jó vége. Kapjátok őssze magatokat de soványmalacvágtába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!