Orbán fontos szerződést kötött a németekkel – ez garantálhat neki újabb 4 évet

2023. október 06. 16:39

Hosszabított az RB Leipziggel a magyar válogatott védője.

2023. október 06. 16:39
ORBÁN, Willi

Willi Orbán nyolc éve, 2015 nyarán igazolt Kaiserslauternből az akkor még másodosztályú RB Leipzighez, és a klubbal hihetetlenül sikeres utat járt be. 2016-ban már azt ünnepelhették, hogy feljutottak a Bundesliga I. osztályába, és rögtön az első idényben ezüstérmet szereztek a Bayern München mögött. A rendkívül kiegyensúlyozott szereplés (egy hatodik hely, három bronzérem egy ezüstérem és egy negyedik helyezés), plusz a két Német Kupa-elsőség (2022, 2023) nagyban köszönhető a Gulácsi Péter sérülését követően már csapatkapitánnyá is kinevezett magyar válogatott védőnek. –

SZOBOSZLAI Dominik; ORBÁN, Willi
Az utolsó nagy siker: Német Kupa-győzelem - még Szoboszlai Dominikkel együtt Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

„Természetesen gyorsan megegyeztünk, boldog vagyok, hogy együtt folytatjuk. Nyertünk már sok mindent, de közös álmunk a német bajnoki cím, meggyőződésem, hogy ezt el is érjük, ezért is hosszabbítottam”nyilatkozott az RB Leipzig honlapján a Csehország elleni barátságos mérkőzésen térdsérülést szenvedő, és emiatt nyolc-tízhetes pihenőre kényszerülő klasszis.

Rouven Schröder sportigazgató a megállapodás kapcsán a következőket mondta el: „Willi Orbán nem csak nagyszerű labdarúgó, hanem különleges egyéniség is, büszkék vagyunk rá, hogy hozzánk tartozik Egy igazi példakép, aki nyitott az újdonságokra, és csapatkapitányként a klub abszolút hiteles alakja. Örülünk a hosszú távú együttműködésnek, és hogy a következő években is együtt dolgozhatunk”.

ORBÁN, Willi; CHYTIL, Mojmir
A magyar válogatottnak is alapembere Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ismert: az édesapja révén magyar származású Willi Orbán 2018 októberében, a Görögország elleni Nemzetek Ligája-találkozón debütált a címeres mezben, és azóta kihagyhatatlan Marco Rossi együtteséből: eddig 43 találkozón hatszor volt eredményes. Sajnos az is biztos, hogy a szakmai stáb nem számíthat rá a Szerbia elleni hazai és a Litvánia elleni idegenbeli Eb-selejtezőkön... 

Nyitókép: MTI/EPA Ronald Wittek

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. október 06. 19:57
már megin' Orbán Ursula miccól?? ....
rendesember
2023. október 06. 18:42
Vicces cím. Azt hittem a Miniszterelenőkről van szó. Mittomén... lezsírozták, hogy a német kolbászgyárak is hozzáénk telpüljenek a környezetkárosító zsirmaradékaikkal. Vagy megállapítottak egy nyugdíjas kvótát, amely alapján a muszlimot nem kedvelő 70+ házaspárok áttelepülhetnek állami dotációval és itt költik el a nyugdíjukat.
Párhuzamos különvélemény
2023. október 06. 18:25
Tud még silányulni a Mandi... :-( Az idióta cikkcím író pedig röhög, hogy mennyi mindenkit átbaszott.
Medici
2023. október 06. 17:52
Tomasso "Orbán uralma alatt a sereghajtók közé süllyedtünk." És ezt ki fogja megzenésíteni? Mert gondolom ez nem más, mint az RB Leipzig gyászindulójának kezdősora.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!