Eb-elemző: Szoboszlairól áradozik, a válogatottal viszont igencsak kritikus

2024. január 15. 17:07

Egyre közelebb a nemzeti csapat június 15-i, svájciak elleni Eb-rajtja.

2024. január 15. 17:07
SZOBOSZLAI Dominik

A decemberi sorsolás után minden fronton elkezdődtek az elemzések a nyáron rendezendő németországi labdarúgó Európa-bajnokság előtt. Az erősorrendekben a magyar válogatottat rendre a hátsó régiókba rangsorolják, de Marco Rossi együttese többször bizonyította már, hogy mire képes a pályán, amikor csak a tettek számítanak, nem a papírra vetett vélemény. A német nyelvű Eb-oldal például elemzésében leírja erősségeinket, de

Ezt is ajánljuk a témában

néhol kritikus hangot üt meg a magyar válogatottal. Szoboszlai Dominikról viszont nyíltan áradozik.

„A magyar labdarúgó-válogatott Marco Rossi vezetésével az egyik legjobban védekező csapattá fejlődött. Erősségük a stabil védekezésben rejlik, amely a Nemzetek Ligájában és az Európa-bajnoki selejtezőben is megmutatkozott. Ami különösen figyelemre méltó, hogy képesek nyomás alá helyezni az ellenfeleket. A taktikai rugalmasság és a gyors reakcióidő a csapat további kulcsfontosságú jellemzői.

Ezt is ajánljuk a témában

Emellett viszont a magyar csapatnak nem erőssége a labdabirtoklás, különösen a védekezésre berendezkedő ellenfelekkel szemben. Ilyen helyzetekben a csapat kevésbé tűnik magabiztosnak, nehezen tudja áttörni az ellenfél védelmét. Vannak a válogatottban ígéretes tehetségek, mint a középpályán meghatározó Szoboszlai Dominik.

A liverpooli játékos sokoldalúsága és játékformáló képessége kulcsfontosságú lesz Magyarország sikeres Eb-szerepléséhez”

– írja az elemzés.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. január 15. 22:38
1.) A magyar válogatott a G-csoportban játszott 8 mérkőzéséből 3 volt döntetlen. A 3 döntetlenből 1-1 döntetlent a csoport utolsó két helyén végzett Litvániával és Bulgáriával játszotta. 2.) A G-csoportban a két utolsó csapat volt a leggyengébb támadásban: Litvánia 8 gólt rúgott, Bulgária 7 gólt. 3.) A magyar válogatott a G-csoportban játszott 8 mérkőzésén 7 gólt kapott. A 7 bekapott gólból 2-2 gólt (vagyis: 4 gólt) a támadásban két leggyengébbtől (a csoport két utolsójától) kapott: Litvániától és Bulgáriától. 4.) Az EB-elemző szerint: "A magyar labdarúgó-válogatott Marco Rossi vezetésével AZ EGYIK LEGJOBBAN VÉDEKEZŐ csapattá fejlődött." Mit mondjak, "naccerű" elemzést produkált... (:-))))))))))))))))))))))))))))
Nemkellnév
2024. január 15. 18:23 Szerkesztve
Nem érdekel, hogy kit érdekel, de leírom: Szoboszlait rútul kihasználták az év sportolója ünnepélyén. Egy csapatsport tagja miért lehet egyénileg kiválasztott? Marco Rossit eladni magyar állampolgárnak?! A foci az foci?
OszkárOszi
2024. január 15. 18:05
A németek legutóbb elég pökhendi módon várták a meccset ellenünk.Kikaptak tőlünk, pedig heteken keresztül pszichés nyomás alá próbálták helyezni a teljes magyar közvéleményt.Voltak, akik bedőltek ennek, ők máig úgy maradtak - de nyert a magyar válogatott.Csak úgy, mint legutóbb, a németek megint kezdik felfújni az arcukat ellenünk, de nyilatkozataik nem számítanak.Az angolok: térdeltek, és benyeltek a magyaroktól egy négyest.Aztán foggal-körömmel jött ellenünk Szerbia.Végül veretlenül jutottunk ki az európa bajnokságra. "Marco Rossi azt mondta, hogy minden jó lesz!" Nem csak lesz, hanem volt is.
Tommaso
2024. január 15. 17:36
a svájciak legutóbb oda-vissza vertek bennünket. a németek mellett szól a hazai pálya s a sok klasszis a skótok brit stilusa nem fexik nekünk, igaz nekik sem a mi földön passzolósunk HAJRÁ FIJJÚG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!