„Építsenek nagyobb stadiont!” – háborognak a válogatott Eb-meccseiről lemaradó magyar szurkolók

2024. január 26. 21:09

Hiába igényeltek időben jegyet, a drukkerek többsége pórul járt az UEFA rendszerében.

2024. január 26. 21:09
Budapest, 2023. június 20.
A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött.
MTI/Vasvári Tamás

Teljesen érthető a megnövekedett érdeklődés a magyar szurkolók részéről, hiszen labdarúgó-válogatottunk veretlenül jutott ki a németországi Európa-bajnokságra, így nyáron mindenki a helyszínen szeretné buzdítani büszkeségeinket – Kölnben és Stuttgartban is.

A stadionok befogadóképessége azonban véges, előbbi 46 244, míg utóbbi város létesítménye 54 812 szurkolót fogadhat nemzetközi mérkőzéseken. Szoboszlai Dominikék meccseire azonban ennél jóval többen kíváncsiak: Kölnbe 400 ezer, Stuttgartba pedig 500 ezer jegyigénylés futott be – az UEFA tájékoztatása szerint. Miután a sorsolás nem volt mindenkivel kegyes, szurkolók tömege fejezte ki csalódottságát a közösségi médiában.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Európai Labdarúgó Szövetség decemberben nyilvánosságra hozta mekkora a túljelentkezés: a sorsolás után 30 millió jegyigénylés futott be a 206 országból! Külön kiemelték, hogy a rendező Németország mellett Törökországból, Magyarországról, Angliából, Albániából és Horvátországból érkezett a legtöbb jegyigénylés a nyári tornára.

A héten megtörtént a jegysorsolás, ezt követően pedig rengeteg szurkoló fejezte ki örömét, de sokkal több a csalódottságát, miután elolvasta az UEFA e-mailjét. A szurkolók felháborodásuknak adtak hangot a közösségi oldalakon, mondván lehetetlen jegyhez jutni és a helyszínen szurkolni a magyar válogatottnak. Egyes vélemények szerint egyértelmű a megoldás: „Építsenek nagyobb stadiont!”

A remény még él: azokat a jegyeket, amelyekről lemondtak, vagy nem fizettek ki, márciusban még értékesíti az UEFA, érdemes résen lenni a szövetség felületén. Néhány szerencsés és szemfüles magyar szurkoló tehát még biztosan vásárolhat legálisan jegyet a magyar válogatott csoportmérkőzéseire is.

A magyar labdarúgó-válogatott június 15-én, szombaton 15 órától Svájccal játszik Kölnben, június 19-én, szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen lép pályára Stuttgartban, végül június 23-án, vasárnap 21 órától Skóciával találkozik szintén Stuttgartban.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrolla
2024. január 28. 15:17
Minden meccset le kell játszani háromszor-négyszer, mint a nagy koncerteket.Ez a megoldás! :D
kafabatka
2024. január 28. 09:34
Állva befér 100 ezer ember a Puskásba... De akkor csináljanak nagyobb városokat is,mert Kölnben hogy fér el 400 ezer magyar meg kicsit kevesebb svájci? Stuttgartba meg ennél is több magyar és német? A skótokról nem is beszélve. Ugye,kivetítő elött sörrel a kézben jó haverokkal és a fair ellentábor szurkolóival is jó a hangulat,de ennyi ember hol fér el,ha mind megindulnak?
Lajoss
2024. január 28. 04:09
Így van...és kettőt... 😂🤣😂🤣😂🤣😂
Turán
2024. január 27. 14:44
Sokkal jobb kivetítőn nézni a meccseket, olcsóbb a sör gyorsabban is hozzájutsz, a jegy árából meg elvagy pár napig...😅😅
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!