Ez konkrétan csalás: a horvátok ma este jobban járnak, ha kikapnak, mintha győznének!

2024. január 24. 12:56

Szürreális helyzet alakult ki a kézilabda Európa-bajnokságon.

2024. január 24. 12:56

Egészen megdöbbentő, milyen forgatókönyvet produkált a sors a németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A ma este záruló középdöntős szakasz utolsó fordulójában a magyarok csoportjában Németország–Horvátország meccset rendeznek. Mivel ez lesz az utolsó mérkőzés, a pályára lépő játékosok már tisztában lesznek vele, hogy milyen eredményre lesz szükség a kívánt helyezés eléréséhez. Illetve, tulajdonképpen a horvátok már most is tudják: el kell kerülniük, hogy győzzenek a házigazda ellen, egyszerűbben fogalmazva, ki kell kapniuk!

Mivel a horvátok a csoport utolsó helyén állnak, nincs már esélyük beleszólni a nagyok dolgába, csak egyetlen cél lebeg a szemük előtt, elütni az Eb-n remeklő Ausztriát az olimpia selejtezőtornára való kvalifikációtól.

Ha kikapnak a németektől, a házigazda biztosan elődöntőt játszhat, az osztrákok pedig lemaradnak arról. Ebben az esetben Horvátország részt vehetne az olimpiai helyekért való küzdelmekben. Ha nyer, akkor nem lesz a kezében a sorsa.

Ezt is ajánljuk a témában

Hogyan lehetséges mindez?

A tavalyi világbajnokságon a horvát csapat a 9. helyen végzett, ezzel biztosította az olimpiai selejtezős helyét a márciusi tornák egyikén.

Dánia és Franciaország már biztosan ott lesz a párizsi olimpián, Svédország, Németország és Magyarország pedig már rendelkezik olimpiai selejtezős hellyel az Eb-n elődöntőbe jutásra esélyesek közül. Az egyetlen nemzet, amelyik esélyes az elődöntőre, de még nincs helye az olimpiai kvalifikációs sorozatban: Ausztria. Azaz, ha Horvátország kikap, biztosan ringbe szállhat az olimpiára való kijutásért. Kérdés, a sors a selejtezőn igazságot szolgáltat-e?

Az abszurd helyzetre Rasmus Boysen korábbi dán válogatott kézilabdázó is rávilágított közösségi oldalán. 

Fotó: Anke Waelischmiller/Sven Simon/dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonpali
2024. január 24. 16:17
Biztosan én vagyok az értetlen. Tehát: a horvátok már garantáltan kivívták az olimpiai selejtező jogát a vb-n elért 9. hellyel. De ha ma kikapnak a németektől, akkor elutik Ausztriát ettől a lehetőségtől és ők játszhatnak olimpiai selejtezőt. Végül is világos, mint egy pofon. :)
pandalala
2024. január 24. 15:45
"Jogállamiság" :-DD
sanyago
2024. január 24. 15:08
Lehet ezen rugózni, de a sógorokat meg kellett volna verni. Ennyi. Akkor is mehet a matek, de az azért más lenne...
szemlelo-2
2024. január 24. 15:00
Ez annyira abszurd, mintha Örkény írta volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!