„Óriási szíve van ennek a csapatnak” – Mihók Attila a görögök elleni győzelemről

2024. február 14. 18:20

A vb-döntős női pólócsapat szövetségi kapitánya szerint nem csak fizilakilag, hanem szellemi szinten is rendben kell lennie a csapatnak a sikerhez.

2024. február 14. 18:20
Eindhoven, 2024. január 6.
Mihók Attila szövetségi kapitány a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia - Magyarország mérkőzés után az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 6-án. A magyar válogatott 14-11-es vereséget szenvedett a világbajnok holland csapattól.
MTI/Szigetváry Zsolt

Mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar női vízilabda-válogatott óriási küzdelemben ötméteresekkel felülmúlta a görög csapatot a dohai vizes vb elődöntőjében, így február 16-án 15:30-tól világbajnoki döntőt játszhat az Egyesült Államok válogatottja ellen. A mérkőzést követően az M4 Sport stábja arról kérdezte Mihók Attilát a nemzeti csapat társkapitányát, hogy mi volt az a plusz, amit a győzelemhez kellett.

„Óriási szíve van ennek a csapatnak. Ez az, amit hozzá tudtunk még tenni. 

Boldog vagyok, hogy a sok szó nem szállt el és ennyi mindenkit megörvendeztethettünk, magunkkal együtt” – mondta a kapitány, aki szerint nagyon nehéz mérkőzés volt a görögök elleni, és a magyar lányok a három győztes mérkőzése közül talán ezen játszottak a legkevésbé jól. „Nem azért, mert másként csináltunk valamit, hanem, mert a görög válogatott ennyit engedett” – tette hozzá. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mihók Attila felidézte, hogy az Európa-bajnokságon mindent megtettek, megvolt az akaratuk, a csapat gyors és fegyelmezett volt, de a fontos pillanatokban hibáztak, kapkodtak, elkéstek a blokkal. „Akkor azt mondtam, hogy szív kell a bádogembernek. Szellemi szinten is közelebb kellett kerülni egymáshoz, két megnyert ötméterespárbaj után mindig igaz, amit az ember mond, a vereségek után pedig sosincs igaza. 

Köszönöm a lányoknak, hogy elfogadták tőlem ezt a szemléletet, és mindenre hajlandóak voltak a győzelemért!

Most nagyon jó érzések vannak bennem, de ha nem sikerült volna megnyerni az ötméterespárbajt, akkor is büszkék lehettünk volna a csapatra.” – fogalmazott a kapitány.

Garda Krisztina elmondta, nagyon örül, hogy sikerült bejutniuk a döntőbe és büszke arra, hogy egy igazi egységet tudnak alkotni. A magyar női vízilabda-válogatott legutóbb 2022-ben a Margitszigeten játszhatott világbajnoki döntőt, szintén az Egyesült Államok együttese ellen. Azt a mérkőzést elveszítettük, pénteken itt a lehetőség, hogy visszavágjanak a lányok, és megszerezzék a világbajnoki címet. 

A mérkőzést február 16-án 15:30-tól élőben követhetik itt a Mandineren.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. február 14. 22:32
Úgy becsüljük meg a lányok győzelmét, hogy nemcsak a görög csapat ellen, hanem a bírók ellen is győztek. “az addig kétes szituációkban rendre ellenünk ítélő bírók ” És ez nem egyedi eset, a holland meccsen is így volt. Így még nagyobb elismerés a lányoknak! “Az ellenünk hozott vitatható ítéletek sokasága” “Hiába fújt ellenünk a kínai bíró,” https://mandiner.hu/sport/2024/02/jollaktak-vagy-meg-ehesek-a-lanyok-noi-vizilabda-vilagbajnoki-elodonto-magyarorszag-gorogorszag-elo “sorozatban szórták ki a magyar játékosokat. Kétszer annyi emberelőnyt kaptak a hollandok,” https://mandiner.hu/sport/2024/02/szetlovesben-gyozte-le-a-vilag-es-europa-bajnokot-vb-elodontos-es-kijutott-az-olimpiara-magyarorszag
westend
2024. február 14. 20:48
Tényleg nem játszottak ma túl jól, de hatalmas küzdőszellem volt a lányokban, megint. Hajrá a döntőben!
Novicsok-5
2024. február 14. 18:25
Óriási szív. Elnézve a játékukat a férfiaknál meg tökösebbek is. Sok sikert a döntőben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!