A női játékost megcsókoló elnök menesztése után is tovább dagad a spanyol focibotrány

2024. március 21. 14:48

Szorul a hurok a sportvezető nyaka körül, elfogatóparancsot adtak ki ellene. Dominikáról próbálja kimosni magát a pénzmosási és egyéb piszkos ügyekből.

2024. március 21. 14:48

Nyitókép: FRANCK FIFE / AFP

Nem is olyan régen még az egész világ csodálta vagy éppen irigyelte a spanyol futballt: 2010-ben világbajnokok lettek Iniestáék, akik 2008-ban és 2012-ben is felültek Európa trónjára. Tavaly a női válogatottjuk lett története során először világbajnok, ám éppen akkor kezdődtek a problémák, amelyek immár köztörvényes bűncselekményekig fajultak.

Túlcsordult érzelmek

Luis Rubiales nagyon messzire ment. A Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökeként először az örömmámor közepette végig ölelgette nemzete válogatottjának tagjait – aztán pedig szájon csókolta a csapat kulcsjátékosát, Jenni Hermosót. Ott, a pódiumon. A futballista beleegyezése vagy bármiféle ésszerű indok nélkül. A televízió által élőben közvetített eset – bár megpróbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant – nem maradhatott következmények nélkül: szeptember 10-én mondott le az RFEF-ben viselt tisztéről, jelezve, hogy az európai szövetségben (UEFA) betöltött alelnöki posztjától is megválik. Ezt követően az illetékes spanyol közigazgatási bíróság, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságához hasonlatosan három évre eltiltotta minden, a sportággal kapcsolatos tevékenységtől szexuális zaklatás és kényszerítés miatt.

A múlt árnyai

Az ügy itt véget érhetett volna, de hiába vonult ki a 46 éves sportvezető, a csontvázak csak ezután kezdtek előkerülni a szekrényből. Az ügyészség elfogatóparancsot adott ki Luis Rubiales ellen az Spanyol Labdarúgó Szövetséggel kapcsolatos állítólagos szabálytalanságok miatt. Sajtóhírek szerint le akarták tartóztatni, de mivel külföldön tartózkodik, így nem sikerült. A Spanyol Labdarúgó Szövetségnek a 2022 júniusától Szaúd-Arábiában rendezendő Spanyol Szuperkupa megrendezésére vonatkozó szerződését régóta vizsgálják az illetékesek, és csütörtökön elrendelték a szervezet székhelyének átkutatását és hét személy letartóztatását. A vád szerint az elmúlt öt évben elkövetett, üzleti korrupcióval, tisztességtelen ügyintézéssel és pénzmosással összefüggő állítólagos bűncselekmények történtek.

Lenne néhány elszámolni valója Luis Rubialesnek
Fotó:  OSCAR DEL POZO / AFP

Meghúzódik

Luis Rubiales jelenleg Spanyolországon kívül, a Dominikai Köztársaságban tartózkodik. Ennek az országnak nincs kiadatási egyezménye Spanyolországgal. Az ügyészség bízik abban, hogy a volt labdarúgó-elnök önként visszatér Spanyolországba. A sport365.hu fedezte fel, hogy Isabel Rábago újságíró beszámolt egy beszélgetésről, amelyet Rubiales-szel folytatott, miután megtudta, mi történt. Szerinte a vádlottat meglepték a történtek. Rábago állítása szerint Rubiales nem azért hagyta el a hazáját, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást. Csupán az új munkája köti a Dominikai Köztársasághoz.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:57
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­­­g­ö­s­­­ ­l­­á­­n­­­y­o­­­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
453682
2024. március 21. 19:02
És a mikor brezsnyev mindenkit lesmárolt az rendben volt? https://www.leicastore-frankfurt.de/regis-bossu-bruderkuss-leonid-brezhnev-und-erich-honecker-am-5.-oktober-1979
Reszelő Aladár
2024. március 21. 17:19
Egy smárért nagyjából életfogyt jár manapság. És persze célszerű az elfogadás keretében, egy másik kultúra szemüvegén keresztül elítélni. Lehetőleg onnan, ahol bármilyen testi kontaktus annyira elterjedt, hogy férfiak is csak egyszer fognak kezet életükben ugyanazzal.
Interista
2024. március 21. 17:16
Rubiales nem azért hagyta el a hazáját, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást. Csupán az új munkája köti a Dominikai Köztársasághoz. --ja. általában azért mennek ilyen országokba, mint Dominika, mert egy szent ez az ember. Nincs vaj a füle mögött. Szívesen haza jön, ha tutira felmentik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!