Sajtóhír: Mbappé a Real Madrid játékosa lesz (VIDEÓ)

2024. május 11. 14:43

A világbajnok francia támadó videóüzenetben búcsúzott el a PSG szurkolóitól. A Real Madrid valószínűleg a Bajnokok Ligája döntőjét követően jelenti be az érkezését.

2024. május 11. 14:43
(FILES) Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and FC Lorient at The Parc des Princes Stadium in Paris on December 16, 2020. Kylian Mbappe confirmed on May 10, 2024, that he will leave French champions Paris Saint-Germain at the end of the season. "I wanted to announce to you all that it's my last year at Paris Saint-Germain. I will not extend and the adventure will come to an end in a few weeks," Mbappe said in a video posted on social media. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Nyitókép: Franck Fife /AFP

Kylian Mbappé a Real Madridhoz szerződik – erősítette meg a médiában régóta keringő hírt Fabrizi Romano a Nemzeti Sport cikke szerint. az átigazolási ügyek szakértője pénteken este az X-en közzétett videós bejegyzésében úgy fogalmazott, „Vasárnap elköszön a szurkolóktól, de utána már a jövőbe tekint, ami a Real Madrid számára. A hivatalos bejelentés persze várat még magára, a Bajnokok Ligája-döntő után lehet csak rá számítani. A megegyezés azonban már megvan, a szerződés és a fizetés részletei is tiszták. 

Meghozta a döntését, Madridban folytatja, sosem tárgyalt más klubbal, teljesen elkötelezett a spanyol gigász iránt.”

 A világbajnok francia támadó és a Real Madrid közti szappanoperaszerű átigazolási hercehurca már két éve zajlik, és bár számos egyéb klubot, köztük az Arsenalt, a Manchester City-t és a Liverpoolt is emlegették vele kapcsolatban, mindig a királyi klubbal kapcsolatos pletykák voltak a legerősebbek. A Paris Saint-Germain azonban kiküzdötte, hogy Mbappé kitöltse a szerződését, ezért a labdarúgó az idei szezonban még a fővárosi klubnál szerepelt. 

A labdarúgó így elvileg(!) ingyen igazol a Real Madridhoz, ahol vele ellentétben a hivatalos fizetése nem lesz épp világbajnok. A valóság azonban jóval bonyolultabb ennél,

 ugyanis az aláírási pénznek köszönhetően a királyi klub valójában rengeteget fizet azért, hogy náluk játsszon, de ezt a pénzt mind a játékos zsebeli be. a szerződés megkötése a hírek szerint már megtörtént, de a hivatalos bejelentéssel megvárják az idény végét. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mbappé valószínűleg bajnoki címmel címmel búcsúzik a párizsiaktól, ugyanis a Bajnokok Ligája elődöntőében 2-0-s összesítéssel kiestek a Borussia Dortmund ellen, amelynek ellenfele a döntőben épp a Real Madrid lesz. 

A világklasszis támadó pénteken szintén az X-en közzétett videóbejegyzésben mondta el búcsúüzenetét a PSG drukkereinek. 

Mbappé a videóban úgy fogalmazott, „Beszélni akartam veletek, mert mindig elmondtam, hogy ha eljön az idő, akkor kiállok elétek. Ennek szellemében szeretném közölni veletek, hogy ez az utolsó idényem a Paris Saint-Germainnél. Nem hosszabbítom meg a szerződésem, s néhány héten belül a kaland véget ér. Vasárnap játszom az utolsó meccsemet a Parc des Princes-ben, s ez egy rendkívül érzelmes alkalom lesz. Az elmúlt években az a kiváltság ért engem, hogy tagja lehettem a világ egyik legjobb klubjának, egyúttal a legnagyobb francia klubnak. Itt éltem át először, milyen óriási nyomás alatt futballozni, játékosként is fejlődtem, miután a sportág legnagyobb legendáival játszhattam együtt. Emberként is sokat fejlődtem, hiszen a sikerek mellett nem egyszer hibáztam is”

Majd hozzátette, „Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz bejelenteni, hogy elhagyom a hazámat, Franciaországot, és a Ligue 1-t, de szerintem hét év után szükségem van egy új kihívásra. Ez nehéz döntés volt, de szeretnék külön köszönetet mondani a szurkolónak. Nem én vagyok a leglátványosabb játékos, és előfordult, hogy nem tudtam felnőni ahhoz a szeretethez, amit tőletek kaptam, de nem akartam »csalni«, és az eredményességet helyeztem előtérbe. A PSG olyan klub, amely senkit nem hagy hidegen, vagy gyűlölöd, vagy szereted. Én úgy döntöttem, hogy szeretni fogom ezt a klubot, és noha voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, ezt nem bántam meg. (...) Mindent köszönök, s fejezzük be az idényt egy utolsó trófeával. Van még néhány szép közös pillanatunk hátra, s örökké a szívemben lesztek”.

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cicologus
2024. május 11. 23:21
Azt hittem az MKB Veszprém veszi meg
Color
2024. május 11. 20:57
Vinicius jr. mellett nem fog beférni a csapatba.
Búvár Kund
2024. május 11. 15:53
Ez már ősszel eldőlt. Télen meg már házat is vett Madridban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!