Felkészítés a jövőre

2010. január 11. 09:46

Nincs olyan Fidesz-politikus, aki ne ígérné a közterhek csökkentését.

2010. január 11. 09:46
„Nem lehetünk meglepődve azon, hogy sokan szinte már megváltóként várják az új kormányfő eljövetelét, aki, ígéreteit betartva (mert hát Ő nem hazudhat!), a mainál sokkal élhetőbb világot teremt az emberek számára. Nem csodálkozhatunk azon, hogy sokan alig várják már, hogy megszabadulhassanak a magas adóktól és járulékoktól, hiszen nincs olyan Fidesz-politikus, aki ne ígérné a közterhek csökkentését. Így azon se lepődhetünk meg, ha az érintettek a – kétség kívül rosszul megkreált – ingatlanadó eltörlése miatt is alig várják már az adó eltörlését és a befizetett összegek (kamatostul történő) visszautalását ígérő új kormány eljövetelét.

Azon viszont igencsak meglepődhettünk, hogy egy mérvadó napilap, a Népszabadság egész cikket szentel annak a tisztázására, hogy vajon mekkora kamatot kap majd a Fidesz-kormánytól az, aki rendesen befizeti az adót, és ez hogyan viszonyul a piaci kamatokhoz. És a spekulációt tartalmazó cikkre a lap ráadásul még a címoldalán is öles betűkkel hívja fel az olvasó figyelmét legutóbbi hétvégi számában, így: „Nem jó befektetés vagyonadóban fialtatni a pénzt, túl alacsony az alapkamat”. Vagyis egy magát komoly orgánumnak tekintő lap kiemelt cikkében azon morfondírozik, hogy megfelelő mértékű kamattal fizeti-e majd vissza a Fidesz-kormány azoknak a polgároknak a befizetését, akik a jelenleg hatályos törvény szerint legkésőbb május végéig esedékes adókötelezettségüknek eleget tettek.”
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gloire
2010. január 11. 20:41
Az egyik legkeményebb arc köztük -- az egyébként erdélyi illetőségű -- Parászka Boróka. Csodálkozom, hogy még csak a kurucnak tűnt fel, miket irogat az a nő. "Az ezredforduló utáni magyar jobboldal, ha találékony és életképes lett volna, új tartalmakat keres magának. De nem volt sem találékony, sem életképes, és nem tanult a korábbi bukásokból. Parazitaként élősködött és élősködik a magyar társadalom kezeletlen betegségein, az intolerancián, a társadalmi osztályok közötti konfliktusokon, a beteges nacionalizmuson. Táplálja és tovább súlyosbítja őket, válságjelenségekből és válságjelenségek által él... ...A magyar társadalom viszont már sérült, és gyógyulására nincs esély, nincs intézményes és jogszerű megoldás. A bajok a társadalmi intézmények, az ellenőrizhető küszöb alá szivárogtak, a közösségiség beláthatatlan és elérhetetlen perifériájára." Húha . )
Öreg
2010. január 11. 20:24
T.Mandiner! Olyan kiemelkedő szellemi mühely ez a Galamus csoport, hogy már párnaponként kell velük- hülye elvárásaikkal és nézeteikkel- bősziteni magunkat. Bár ezt a Várhegyit ismerem, de mit lehet várni olyan embertől aki a világ gazdasági és hazánk társadalmi változásit vagy nem veszi észre, vagy nem akarja észrevenni! Nem vagyok hajlandó vitatkozni vele!
mefisto
2010. január 11. 18:02
Klimax.
iMan
2010. január 11. 16:15
A vagyonadó hülyeség,már csak ezért is el fogják törölni. Semmi értelme,ha csak az nem,hogy az APEH mindenkit meg tudjon büntetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!