Szavazni vagy nem

2010. január 17. 15:40

Tessék belátni, hogy egyik párt sem tökéletes.

2010. január 17. 15:40
„Lehet, hogy bizonyos értelmiségi körökben azt gondolják, csak „elvi alapon” lehet szavazni. És ha elvi alapokon nem tudnak azonosulni egyetlen párttal sem, akkor bizony otthon kell maradni, és ölbe tett kézzel nézni, hogy az az oldal kerül majd hatalomra, és valószínűleg nem négy évre, amellyel egyáltalán nem szimpatizálnak. Nagy butaság, de a lelkiismeretük tiszta. Ezek az emberek pontosan azokat segítik hatalomra, akiket nagyon nem szerettek volna hatalmon látni.

Ez valami demokratikus gyermekbetegség. Tessék belátni, hogy egyik párt sem tökéletes. Minden pártban találunk korrupciót, becstelenséget, hazugságot és mindenféle olyan dolgot, ami nagyon nincs ínyünkre. Ilyen a világ. De mérlegelünk. El kell határoznunk, melyik a kevésbé rossz. Bizony! Ha nem ezt tennék az emberek, akkor valószínűleg soha senki nem menne el szavazni. A korrupció nagy baj, de még nagyobb baj, hogy a magyar igazságszolgáltatás vagy nem tud, vagy nem akar fellépni ellene. Az ügyészség és a bíróságok nem függetlenek. Ez az igazi baj. Ugyanis ha függetlenek lennének, akkor a pártok korrupciós ügyei már régen bíróság előtt lennének, és az elkövetők hosszú éveket töltenének börtönben. Hadd mondjak egy itteni példát. Egy demokrata szenátor, William J. Jefferson (Louisiana) 100 ezer dolláros kenőpénzt kapott készpénzben. Szerencsétlenségére az FBI lefényképezte a pénz átadását, és nem sokkal később meg is találták a 100 ezer dollárt Jeffersonék mélyhűtőjében! 13 évet kapott. De ez csak egyetlen eset. Százával vannak hasonlók. De ez nem jelenti azt, hogy elvi felháborodásomban elhatározom, márpedig én nem szavazok a Demokrata Párt jelöltjeire, mert vannak köztük olyan emberek, mint Jefferson. Nem. Leültem, és eldöntöttem, melyik pártot tartom inkább elfogadhatónak. Melyik párthoz állok közelebb. Melyik párt kül- és belpolitikája szimpatikusabb nekem.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli_29
2010. január 18. 09:33
Nem olvastam végig az eredetit, de gondolom, a végkövetkeztetés az, hogy el kell menni, és az MSZP-re kell szavazni, mert az a kisebbik rossz. Pár hete Bolgár is erről írt, akkor is szánalmasnak tartottam.
tevevanegypupu
2010. január 18. 09:11
Valoszinuleg azert fogyott el az szdsz, mszp es nagyjabol az mdf szavazokore is, mert az emberek elkezdtek gondolkodni. Nem biztos, hogy a fidesz a legeslegjobb part Magyarorszagon, de jelenleg a legelfogadhatobb perspektiva. Szoval sokat mar nem is kell toprengeni, megvan kit valaszt az ember, ha a jozan eszere hallgat. Es ott egye a csuda a szolot meg a banyat. Megiscsak ok fogjak a legtobbet kapni.(:
phaidros
2010. január 17. 22:51
Nincs ezzel gond. Én pontosan ezért nem szavazok semmiképpen az MSZP-re, SZDSZ-re, és mivel az SZDSZ benne van az MDF-ben, most már az MDF-re sem. Pont a fentiek miatt, mert mérlegelek.
iMan
2010. január 17. 21:28
Asszem erre már Piroska megmondta a választ:-Nagymama! Miért ilyen nagy a szád?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!