Ez történik az MDF-ben!

2010. február 13. 10:21

Óvatos lennék a párt búcsúztatásával.

2010. február 13. 10:21
„Bár az MDF az elmúlt napokban-hetekben az érett torgyánizmus sok apró örömét visszacsempészte a politikába (talán még vérbő székházfoglalási mókát is láthatunk majd), s a fórum házatáján újra feltűnt Lengyel Zoltán, mégis óvatos lennék a párt búcsúztatásával.

Először is érdemes a múltra figyelni: a rendszerváltó pártban az elmúlt három fontos választás előtt mindig belső harcok dúltak, s mégis mindig átugrotta az ötszázalékos küszöböt. A 2004-es EP-választások előtt - amint azóta a bíróság kimondta - jogszerűtlenül kizárták az MDF-frakcióból Lezsák Sándort és követőit. Négy évvel ezelőtt, az országgyűlési voksolás előtt a Tisztelet Társasága feltűnése keltett hullámokat.

Végül a tavalyi EP-választás előtt, 2008 közepén-végén még a magyar politikában megszokott mélyütésekhez képest is gyomorforgató bokszmeccs eredményeképpen, titkosszolgálati segítséggel kiszorították a Dávid Ibolyát kihívó Almássy Kornélt és követőit. Mindhárom megméretetés előtt számosan vélték úgy, az aktuális botrány miatt a fórumnak befellegzett.

A mostani gyors ítélkezés, az MDF-re való legyintés ellen szól is, hogy Bokros Lajos megnevezésével sikerült egy, a célnak (ismételt parlamentbe jutás), s a megszólítani igyekezett új szavazói rétegeknek (kiábrándult baloldaliak, liberálisok) tökéletesen megfelelő jelöltet találni. Bár engem Bokros Lajos fellépése leginkább egy primadonnára emlékeztet, elképzelései pedig önhittségről, a provinciális kelet-európai »szakértői« mítosz sokadik felmelegítéséről tanúskodnak, elfogadom, hogy sokak számára hiteles figura. Olyasvalaki, aki kimaradt az elmúlt nyolc év baloldali politikájának gyorsuló ütemű elzülléséből, aki konzekvensen (vagy éppen csökönyösen) mondja ugyanazt, s akit nem terhelnek korrupciós botrányok.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bükk
2010. február 14. 12:25
Gépház! Az elég nagy kicseszés szegény AB-vel, hogy oldalt olyan társaságba rakták, mint Éva néni, Mihancsik, Andrassew, Nagy N Tibor. Maguk nem szeretik ezt a szimpatikus fiatalembert?
Steppenwolf
2010. február 14. 00:01
"a balos, gyurcsányista kisember-szavazók óriási tömegben fognak Bokrosra szavazni,.." Hatalmas logikai bukfencet írtál már le megint. Pont ők lennének az utolsók, akik Bokrosra szavaznának. Ők azok, akiket meg lehet venni pár ezer, vagy tízezer forinttal, de azzal, hogy bezárjuk az egyetemeket, a kórházakat, megszüntetjük a nyugdíjakat, elég nehéz megfogni. De Bokros se nem baloldali, se nem "kisemberpárti", hanem egy technokrata, aki bizonyos szempontból Fletóhoz hasonló küldetéstudattal rendelkezik és görcsösen hisz saját agyszüleményeiben.
Peter252
2010. február 13. 17:24
Ti szerintetek mikor fog Fletó feltűnni az mdf környékén?, tippeljetek:)))
Peter252
2010. február 13. 17:23
Még annyit, hogy mennyire tolja az MDF-et a balos médiaholdudvar: a mai Népszavában főoldal-nagyképes nagyinterjú van Dávid Ibolyával... Szerintem egyértelműen leírta a balliberális média és - megmondóember háttér az mszp-t és már egyértelműen az mdf re teszik a téteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!