Korteskalózok

2010. március 12. 12:30

A kalózhajók kezdetben semleges zászlók alatt futnak, de célegyenesbe érve felhúzzák saját lobogójukat.

2010. március 12. 12:30
Civil kurázsi? Az. De árnyaljuk kicsit a képet. Korábban Németh Gábor az MSZP-hez kötődő ifjúsági szervezet, a Societas egyik vezetője volt. Mégis azt mondja, nem segítenek nekik a szocialisták. Nem a kampányra találták ki videós blogjukat, hiszen az már jó egy éve működik. Néha besegít technikai eszközökkel, például mikroporttal egy velük szimpatizáló vállalkozó, de semmi több. Nem pénzért csinálják. Nincsenek egyedül. A világhálón rengeteg civil vagy annak álcázott, pártokhoz lazán kötődő szimpatizáns, álruhás pártmunkás kampányol. Sokan csak hobbiból. (...)

A pártmegbízásból készült álcivil korteskedésről előbb-utóbb lehull a lepel. Így történt az előző választások idején a Magyar Vizsla című kiadvánnyal is. Hivatalosan az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége adta ki a Gyurcsány és Kóka öltönyén és óráján szörnyülködő lapot. Az újságírók hamar szagot fogtak: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke személyesen vett részt a szervezet alakuló ülésén. A Magyar Vizsla bemutató számát pedig Rogán Antal akkori kampányfőnök titkárságáról küldték el a Magyar Postának.

A politikusok nem szeretnék, ha rájuk sütnék a negatív kampány bélyegét. Az álcázás eszköze: a korteskedés gebinbe adása. Juhász Attila, a Political Capital elemzője szerint erre az interneten terjedő kampánytechnikák – kisfilmek, spotok – a legjobb példák. A harmadik csoport a pártok mellett megjelenő civilszervezetek tevékenysége. Saját pártja mellett kampányol a Polgári Együttműködés, a polgári körök tábora, Bokros Lajos baráti köre is. A Jobbikhoz is kapcsolódnak civilszervezetek: a nemzeti egyletek, a radikális hagyományőrző csoportok jó szolgálatot tesznek pártjuknak a kampányban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tenzin
2010. március 13. 12:16
A civil egyesületek ... régi szokás. Már a MTV, sőt a rádió kuratóriuma is tele van velük. Csak már könnyeim mind elfogytak...
drkovax
2010. március 12. 21:01
Különösen az nbh pénzekből kistafírozott PC színeiben érdekes erről a témáról nyilatkozni :-(
StavrosMenace
2010. március 12. 20:25
szabad ország, szabad véleménynyilvánítás, internetfájdalom
br
2010. március 12. 19:43
Gondolom a "Mi éveink" klip kapcsán került elő ez a téma. Nem valószínű, hogy azt megrendelésre készítették volna, ahhoz túl profi és jó. Olyat csak lelkesedésből lehet csinálni. Az ilyesmit összehasonlítani a Bokros Lajos Baráti Körrel? Na de kérem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!