Az igazság pillanata

2010. április 04. 11:25

A korrupció-ellenes harcban Magyarország már rég nem a felismerés terén küzd hiányosságokkal. Az ország a megvalósítás hiányán bukik el.

2010. április 04. 11:25
Alapvetően azonban minden erőnek, amely a magyarországi korrupció csökkentésében érdekelt, el kellene lassan gondolkodnia taktikájának megváltoztatásán.

Senki nincs ugyanis kisegítve azzal, ha imamalomként egyfolytában azt hajtogatja, hogy például a pártfinanszírozás problémája nem lett megoldva, hogy a pályázatok elbírálását átláthatóbbá kell tenni, stb. Ez mind közismert. Most végre egy lépéssel tovább kell menni. Immár nem a "mit kell tenni"-nek kell középpontban állnia, hanem a "hogyan"-nak: hogyan lehetne az untig ismert korrupció-ellenes intézkedéseket a nagy pártok ellenállásával szemben kikényszeríteni?

A korrupció-ellenes harcban Magyarország már rég nem a felismerés terén küzd hiányosságokkal. Az ország a megvalósítás hiányán bukik el.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2010. április 05. 14:59
Dicséretes a Jobbik szimpatizánsok reménykedése, de most fogadok két láda pezsgőben, hogy amint a parlamentben kerülnek a lelkes szájszaggatók, rögvest kiderül, hogy még számos törvényt kell megváltoztatni az eredményes korrupció ellenes harchoz, meg különben is a vétkesek bűnét bebizonyítani egy hosszadalmas folyamat. Ez egyébként valóban probléma lesz, ha jogállamot akar a Jobbik. Egyszóval nem azon kell álmodozni, hogy kit, hogyan tépnek szét, hanem arról, hogy mit kell tenni azért, hogy többé ne legyen. A széttépés majd jön magától is. Amúgy javaslom elgondolkodni azon is, hogy a Jobbik Nagyasszonya miként kaphatott lelkes önkéntesként az októberi események képviseletéért közel 7 milliót. Mert ő ugyebár ezen az eseményen szerezte meg a politikai népszerűséget. Vajon mit tesz, ha a ezzel a mentalitással a nagy pénzes dézsa mellé kerül? Vajon a többi, a szocialista szennyáradaton utazó újpolitikai ítész mit fog tenni. Mert statáriumot nem hirdet. Vagy a betyárszövetség kétes alakjai kirángatják őket a képviselői székből, és kezüket lábukat törik? Vagy mint anno, csalódott proletárok, forradalmi terrorja következik? Hol vörösben, hol meg zöld-barnában?
MrJojo
2010. április 05. 10:03
Dehogynem ha majd egy nap én leszek a tejhatalmu úr :D
balbako_
2010. április 05. 08:55
MrJojo! A világ azért nem ennyire egyszerű. Ez bizony hosszadalmas, sikertelenségekben gazda munka lesz, de végre kell hajtani.
kutyi
2010. április 04. 18:24
Ameddig a korrupció elleni harc jobban fizet, mint a tisztessége munka, addig lesz korrupció is és harc is ellene. Mint tudjuk minden harcot meg nem nyerhetünk meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!