Kósa nem kezel adatot, Betlen történelmet hamisít, Orbán megússza

2010. április 13. 17:30

A Fidesz-politikusok, a Betlen Jánosok és Süveges Gergők eltűnése után újra kell majd írni a közelmúlt egész történetét.

2010. április 13. 17:30

„Április 9-én, a kampánycsend előtti utolsó nap a Fidesz elnöke interjút adott a Ma Reggelnek. Süveges Gergő megkérdezi tőle, hányféle kezdőmondattal készül vasárnap estére. Azt is, hogy ő is kapott-e önmagától levelet. Elfogadja, hogy a 75 százalékos költségvetési hiány »felelőtlen gazdálkodás«, és hogy »ócska trükk« azt állítani, hogy a költségvetés bevételei és költekezései az éven belül nem arányosak (pedig Süveges úgy hallotta, hogy ez így szokott lenni), majd a naiv kislány rácsodálkozásával veszi tudomásul az Elnök úr állítását, hogy ez bizony májusra már 100 százalék lesz (tényleg »ilyen exponenciálisan emelkedik?«). Hosszan időzik a törvénytelenül kifizetett végkielégítések problémájánál (»Visszaszerezhetők?«, »Mennyi idő az?«, »Feláll a kormány, és egy hónap múlva visszaszerzik a végkielégítéseket?«). Feltesz egy bátor kérdést: »De, ugye, azt nem mondja Elnök úr, hogy 2002-ig minden rendben ment, és az elmúlt nyolc évben romlott el minden az oktatásban, az egészségügyben, a szociális rendszerben?« Megfogalmaz egy olyan állítást – »Az Önök támogatói, ahogy olvasom a sajtót, aggodalommal tekintenek a Jobbik erősödésére, az Önök ellenfelei meg kárörömmel tekintenek a Jobbik erősödésére« –, amelynek a bizonyítására szívesen felkérném: nézzen utána, hogy a Fidesz támogatói hány hónapja (talán pontosabb így: hány hete) aggódnak a Jobbik erősödése miatt, és mutassa meg, hogy a Fidesz ellenfelei mikor és hol kárörvendtek a Jobbik erősödésén. Aztán még érint néhány obligát közhelyet csúcsminisztériumokról, miniszterekről, reformokról.

Két kérdést nem tesz fel: hogy a választás alkotmányos rendjét súlyosan sértő módszerhez hogy mert folyamodni a Fidesz, és hogy mert olyan módszert használni, amelyet Pécsen használt, hogy Szili Katalint megrágalmazza.

Viszont incselkedett kettőt a nézővel és az Elnök úrral. A szó, amelyet használok, pontos. Vidáman és könnyedén elindított két kérdést, amelytől az Elnök úr nyilván úgy érezhette, a Magyar Televízió most fogja felrúgni a megállapodást, hogy Kubatovról nem beszélünk (nem tudom, volt-e ilyen megállapodás, ha nem, az önkéntes szájkosár botrányával, ha igen, a politikusi diktátum elfogadásának botrányával állunk szemben), a néző meg, hogy végre most válaszadásra késztetik a Fidesz-vezetőt – csakhogy Süveges egy-egy rafinált kanyarral kiengedte a szorításból Orbánt, és hülyét csinált a nézőből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2010. április 14. 15:55
Valaki mondja meg a jóasszonynak, hogy a háborúnak vége vagyon. Legalábbis egyelőre. Most rendbe kell tenni, amit még lehet. Ha ebben tudna segíteni...
Vendéen
2010. április 14. 13:56
Télleg, amúgy a Galamus nem jött még rá, hogy felesleges letiltani a kommentelést az oldalukról, mert itt úgyis lehet?
Vendéen
2010. április 14. 13:55
A Kubatov-beszéd nem volt szép, kissé nagyotmondásos volt, de vazze, semmi extra. Zsófi néne úgy tez, mintjha ilyen alapon nem lehetne elmarasztalni az MSZP-t is. Emellett meg kötelezik, pedig meg van neki Kövér beszéde, amiből teljesen egyértelmű, szó sem volt haragos kötelezésről. Viccelődésről volt szó, ennyi. És még ilyen értelmezési nehézségek mellett meri szidni Zsófi néni a királyi tévét. Grat.
slomovicz
2010. április 14. 11:25
"hogy a választás alkotmányos rendjét súlyosan sértő módszerhez hogy mert folyamodni a Fidesz, és hogy mert olyan módszert használni, amelyet Pécsen használt, hogy Szili Katalint megrágalmazza." Ez nekem a rágalmazás bűncselekményének tűnik. A nő még szabadlábon van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!