Lex Biszkut, de azonnal!

2010. június 16. 13:32

A nyilvánosság ott kezdődik, ahol valaki kamerába beszél, tudva, látva a rögzítés tényét.

2010. június 16. 13:32

„Azok a passzusok, amelyek védik az oknyomozó újságírót, vagy az újságírót saját tulajdonosával, a lap hirdetőinek érdekével szemben is, jól hangoznak ugyan, de a valóságban kivitelezhetetlen, életszerűtlen elképzelések, s ezért szintén fölöslegesek. Ha a tulajáról megtudja az oknyomozó, hogy törvényt sért, súlyosan, s neki hivatástudatból meg kell írnia, hiába írná meg, a főszerkesztő nyilván kiszedné a cikket. Az oknyomozó tehát felmond, elviszi a sztorit egy másik laphoz, és munkába áll ott. Vagy ha a másik érdekcsoport lapjának tulajai még sokkal többet loptak, szívja a fogát, hogy ócska ez a világ, de mégis ebben kell élni.

Ha már új médiatörvény készül, inkább azt kellene végre szabályozni, hogy hol kezdődik a nyilvánosság: hogy Biszku Béla ne tilthassa le a róla készült filmet arra hivatkozva, hogy utólag visszavonta a hozzájárulását.

Éppen ma, Nagy Imre kivégzésének 52. évfordulóján mutatnának be a róla készült filmet az Urániában, de nem fogják, mert a mozi vezetése fél a pertől. Pedig nem kellene félnie. Nyernének a mai jogszabályok alapján is. Ám hogy a jövőben egyértelmű legyen a helyzet, ki kellene mondania végre egy törvénynek: a nyilvánosság ott kezdődik, ahol valaki kamerába beszél, tudva, látva a rögzítés tényét. Nem a felvétel bemutatásának pillanatában tehát. Erre a rendelkezésre a Biszku-sztori fényében szükség lenne, a fentiek viszont fölöslegesek, legyenek bár mégoly jóindulatúak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. június 16. 15:58
Akkor nem véletlenül írtam a stílusról. Mert igazad van sok mindenben. Csak hát nem mindenki értékeli a szókimondó stílust.:)))
S.P.Q.R.
2010. június 16. 15:16
A brazil és argentin esőerdő mélyén bujkáló 90 éves nácik rokonai letilthatnak-e bárminemű róluk készült filmet vagy beszámolót? Biszku amúgy háborús bűnös. (Ötvenhatban háború volt, totális túlerő ellen, két ország között.) Amennyiben a háborús bűnös nácikkal szembeni morális normákat alkalmazzuk, úgy ma Biszku (és társai) sem lehetnének szabadlábon. Ennyi.
slomovicz
2010. június 16. 14:59
Azért voltak még az emlitett elvtárson kivűl is cimeres gazemberek, akik a halálba menekültek az elszámolás elöl. Például a Marosán György- alias Bucu Gyuri. Ö rendelte el a Salgótarjáni sortüzet ahol 134 lakos lőttek agyon. http://hu.wikipedia.org/wiki/Maros%C3%A1n_Gy%C3%B6rgy
miloka
2010. június 16. 14:58
vazze!!! Ez neked szólt! :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!