A szabadság ára

2010. augusztus 21. 18:03

A jobb életért Irak hatalmas árat fizetett.

2010. augusztus 21. 18:03
A jobb életért Irak hatalmas árat fizetett. Több tízezer iraki vesztette életét a háborúban, számtalan civil, több mint négyezer amerikai katona és számos szövetséges katona, köztük szlovákok is. A háború miatt több európai vezető személyiség került konfliktusba Amerikával, százezres tüntetéseket szerveztek az európai városokban, amelyeken George Bush-t a szabadság legfőbb ellenségének kiáltották ki, és Tony Blair is elvesztette népszerűségét. És Irakban nem találtak tömegpusztító fegyvereket, a konspirációs elvek barátai újabb bizonyítékot szereztek arról, hogy a világot a fegyver- és az olajlobby irányítja.

Ez mind a háború ára. Mi van a mérleg másik serpenyőjében?

Először is – Iraknak olyan lehetősége van, amilyen még nem volt. Már nincs Husszein, se az ő szadista fiai, a zsarnok Forradalmi Gárda, az irakiak döntik el, hogyan akarnak élni. Pontosan még nem tudják összekapcsolni vallásukat a mások vallásával szembeni tisztelettel, még nem tanultak meg együtt élni. De van lehetőségük és segítségük ahhoz, hogy sikerüljön nekik. Kevés ez?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. augusztus 22. 16:54
Ennek a háborúnak a töredékéből paradicsomi állapotokat lehetne nálunk teremteni mindenütt...
Ricochet
2010. augusztus 22. 16:53
Aug. 12-ig érvényes adatok: Meghalt 4414 amerikai katona, megsebesült 31897 amerikai katona (amputáltak száma 1100), a sereg alvállalkozóiból meghalt 1487 ember, meghalt továbbá 113166 iraki civil. Becsült összköltség: 3 billió dollár. A maradék 50 ezer katona ellátása kb. 12,75 milliárd dollár lesz. A veteránok rehabilitálása, kezelése 500 milliárd dollár. Na, megérte? Valakiknek biztosan.
Tikva
2010. augusztus 21. 23:13
Jobb? Élet? Hatalmas? Ár? Fizetni? ...ugyan szavak.ne tarandáljunk..a világ gazdasági alapjai tökéletlenek..a pénz nem a végső megoldás...a háborúkat a gazdasá élénkítésére használják...ezt lassan 10 éves unokahugom is tudja....ez a cikk a mesék kategóriába tartozik manapság csupán..képezd magad ,olvass többet....
sine ira et studio
2010. augusztus 21. 22:46
A jobb életért Irak hatalmas árat fizetett... méghozzá úgy, hogy a jobb élettől Irak talán még messzebb került, mint Husszein alatt, és ez nem a diktátor hibája. Így kell ezt a mondatot befejezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!