Személycserék

2010. augusztus 13. 09:13

A szocialisták most, szokásukhoz híven, ismét vizet prédikálnak, miközben nagyon sok bort megittak az elmúlt húsz évben.

2010. augusztus 13. 09:13

„A szocialisták most, szokásukhoz híven, ismét vizet prédikálnak, miközben nagyon sok bort megittak az elmúlt húsz évben (is). Ettől, úgy látszik, megkótyagosodtak. Ugyanis érdemes megnézni, hogy az elmúlt húsz évben hogyan zajlottak a kormányváltások utáni személycserék, s hogyan csinálták ezt ők maguk.

A »rendszerváltó« Antall-kormány megdöbbentő módon egyáltalán nem követte az 1945 utáni német mintát, ellenkezőleg, a régi nómenklatúra emberei nagy számban a helyükön maradtak. (Amin ők lepődtek meg a legjobban.) Az Antall-kormány úgy viselkedett, mintha nem rendszerváltás, hanem egy politikai irányzaton belüli (!) váltás történt volna. Hogy ennek mik a valós okai, talán egyszer megtudjuk. Ezzel szemben a Horn-kormány már masszív személycsere-sorozatot hajtott végre – mintha egy hosszúra nyúlt politikai ciklus fejeződött volna be –, visszahozva az időközben kiszorult volt állampárti kádereket. Az Orbán-kormány – fordított előjellel – az utóbbihoz hasonló személycserékbe kezdett, de a legmegdöbbentőbb mégis a 2002-ben hatalomra kerülő Medgyessy-kormány tevékenysége volt. Medgyessy Péter azt ígérte a választások előtt, hogy a »nemzeti közép« kormányát alakítja meg, nem lesz boszorkányüldözés,»betemetik az árkokat«”, stb. Nos, a »betemetés« úgy sikerült, hogy beledobták az árokba a jobboldali kádereket. Vagyis a Medgyessy-kabinet az 1990 utáni legelsöprőbb tisztogatást hajtotta végre, a személycsere-cunami a miniszterektől szinte a takarítónőkig söpört végig. Olyan váltást hajtottak végre, amely szinte rendszerváltással – pontosabban pártállami rendszer-visszaváltással – ért fel.

A kérdés tehát adott: mi is a problémájuk most a szocialistáknak a második Orbán-kormány személyzeti politikájával, a patronázzsal? Azt hiszem, nekik inkább hallgatniuk kellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csenge
2010. augusztus 13. 22:28
Az első nagy tisztogatások Hornék hatalomra jutása után kezdődtek. Pl. a Rádió és a Tv összes vezetőjét kirúgták, emlékezetem szerint hetekig nem volt tv-híradó, csupán híreket olvastak. És az "elmaradt hasznot" is kifizették az előzőleg elbocsájtottaknak, köztük a jogszerűen nyugdíjba küldötteknek is.
Rücsök
2010. augusztus 13. 22:26
A szocik hibái, bűnei nem legitimálják a Fidesz hibáit, bűneit!
Kettes
2010. augusztus 13. 13:09
Nekem például az a bajom, hogy a Sólyom-Schmitt, Kovács Á-Domokos, Nagy Z-Juhász M, senki-Stumpf cserék: nem minőségi cserék, hanem buta káderpolitika. Minden fontos posztra megbízható jó elvtársat kell állítani. Vagy ahogy a mandiner blog wannabe ideológusa de szépen megfogalmazta: "A hatalom szívébe emelt disznópásztorok, cselédek, pékinasok és más, veretes szakmák szépreményű művelői - túl rablógyilkos hajlamaikon - tökéletesen alkalmatlanok voltak bármilyen feladat ellátására."
drienovác
2010. augusztus 13. 11:21
télleg érthetetlen bezzeg a d209, egy hét alatt kitakarította minden fideszest az álmok álmodói kiállítást már rég bezárták eddigre, az igazgatónőt pedig éjjel elhurcolta független rendőrség és testüregmotozást is tartottak nála, hátha valamelyik testnyílásába rejtette a számítógépe merevlemezét, amit előző nap foglaltak le az irodájában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!