Sanghaji országblamázs

2010. szeptember 21. 16:08

Jót tenne, ha a hazai ellentéteket félretéve, a nemzeti ügyekben végre egységesen tudnánk fellépni, mint ahogy más országokban ez megszokott.

2010. szeptember 21. 16:08

„Jelen sorok írójának kezébe került a pavilon kommunikációjára tavaly pályázó, vesztes kommunikációs ügynökség által összeállított PR-stratégia, amely eredeti ötletek sokaságát javasolta a pavilon promóciójára. Mondani sem kell, hogy az eddigi pavilon-PR néhány fizetett nyilatkozatban, hirdetésben, silány internetes kommunikációban, illetve a magyar média vezető képviselőinek kiutaztatásában merült ki, amelynek hozadéka más lapra tartozik

A pavilon-ügynek a kínai üzleti körökben sem maradt el a visszhangja. Egy Magyarországon hosszabb időt töltött, nevének elhallgatását kérő kínai üzletember kérdésünkre  elmondta, hogy kínai és magyar partnereitől egyaránt nagyon rosszakat hallott az eddigi  magyar szereplésről. Ezekben a körökben általános az a vélemény, hogy a magyar kormány sok pénzt költött, viszont rendkívül keveset kapott cserébe. Sokan azt valószínűsítik, hogy az Expo-költségvetés túlnyomó többségét egyszerűen zsebre tették - mondta. Más vélemények szerint is a pavilon már eleve azért lett ennyire bántóan semmitmondó, hogy minél kevesebből ki lehessen hozni és minél többet lehessen zsebre tenni.

Mellau István szerint a sikeres üzlethez fel kell készülni a kínai kultúrából és mentalitásból. Éppen ezért a magyar Expo-szereplés egyik fájó tanulsága az, hogy aki nem ismeri a kínai mentalitást és  kultúrát, nagy eséllyel kudarcot vall. Pedig  kiváló lehetőségeink vannak, például a környezetvédelmi, informatikai, energetikai, vízgazdálkodási technológiák és szolgáltatások, vagy az élelmiszergazdaság terén Kínában. A kínai tőkebefektetők pedig Magyarországon indulhatnak jó esélyekkel. Ezzel együtt jót tenne, ha – a konkrét ügy tanulságaként –  a hazai ellentéteket félretéve, a nemzeti ügyekben végre egységesen tudnánk fellépni, mint ahogy más országokban ez megszokott. A sikeres kínai üzlethez ez is nagyon kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. szeptember 22. 08:11
Talán egy másik MSZP-vel (menne), de ezzel...
darkman29
2010. szeptember 21. 22:20
Tegyük fel, utazol a villamoson. Tegyük fel, jól kirabollak, majd azonosítószám nélkül fejberugdoslak, majd közlöm veled, hogy az elmúlt időben végig hazudtam neked, majd még jól nevetségessé is teszlek a többi utas előtt. Tegyük fel, miután mindezért felelősségre vonnál, azt mondom neked, "Jójó, voltak hibák, demostmár inkább mégis fogjunk össze, hisz mind a ketten utasok vagyunk." Belemész?
chabbix
2010. szeptember 21. 21:04
A mai "főiskolások és egyetemisták" - tisztelet a minimális kivételnek, szellemi- és erkölcsi színvonalát, kultúrális ízlését, tárgyi tudását, az országhoz -már nem is írom, hogy nemzethez -való kötődését, hozzáállását első kézből ismerve azért nem hiszem, hogy a sanghaji pavilont "bármelyik diákszervezet jobban meg tudná csinálni"! Képzeld el, mit művelnének a Soros vagy Havas H. féle "egyetem"... - és még sorolhatnám a zsidó műintézményeket -,diákjai, ha rájuk bíznák Magyarország bemutatását. De nem ez a lényeg, nem ez a kérdés. Feszegetik, feltételezik, gondolják, a hozzászólók, hogy itt valami óriási lenyúlás történt! Bizony az! S íme egy kulcs név: egy bizonyos Dr. Dégen István egykori kommunista állambiztonsági tiszt, D-24 fedőnéven szig.titkos tisztként dolgozott -többek között - a Malév-nál, felesége Dégenné Havasi Ibolya, aki Havasi László vezérőrnagy a BM III. főcsoportfőnökségének helyettes vezetőjének édes kislánya, sógora, ifj.Havasi László, volt III/2-es áb. tiszt. Mindenesetre úgy tűnik, Papcsák már jó helyen tapogat, a végén el kell jutnia ezekhez a nevekhez is, hogy végre oda kerüljenek, ahova valók! Kigyúrt cigány kan- és nősténydisznók közé, a börtönbe!
miloka
2010. szeptember 21. 18:47
Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy néhány embernek kifizetődő volt. Sok pénzt nyúlhattak le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!