Szimplán csak kommunisták

2010. szeptember 20. 23:15

Kommunistázni fogunk. Torkunk szakadtából, tiszta szívvel, önfeledten.

2010. szeptember 20. 23:15

„Kommunistázni fogunk. Torkunk szakadtából, tiszta szívvel, önfeledten. Mégpedig azért, mert a hetedik kerület kommunista önkormányzata a letartóztatott elvtársak iránti szolidaritásból a rácsokon kívül is elkezdte a börtönviszonyok bevezetését. Kijárási tilalom egyelőre még nincs, de már hozzáláttak a lumpen elemek megrendszabályozásához. Úgy döntöttek, hogy korlátozzák a dekadens kultúra melegágyainak nyitva tartását. Jó érzékkel a budapesti bédekkerek kihagyhatatlan szereplőjével, a Szimpla Kerttel kezdték.

Legyünk az új rend hű katonái

Kommunistának ezúttal nem azt nevezzük, aki töretlenül követi a III. Internacionálé eszmei útmutatásait, nem is azt, aki az
illegalitásban csatlakozott a munkásmozgalomhoz, és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a kapitalista világrenden, még csak azt sem, aki csellel és csalással segítette hatalomra jutni a Pártot, és hatalmon tartani annak utódszervezeteit.

Kommunista alatt most azt az íróasztal mögé szorult
hivatalnokot értjük, aki egy aktahalom, egy titkárnő és néhány fölöttes segg perspektívájából szemléli a világot, rendíthetetlenül fáradozik a közrend, a köznyugalom és a középszer érdekében. Középszar életét (amelyet csak pár kibulizott ez-az tesz elviselhetővé) zsinórmértékül használva úgy érzi, joga van megszabni, hogy milyen a megfelelő életvitel.

Kommunistának hívjuk továbbá, aki a pongyolában, hajcsavarókkal a fején rikácsol a gangról, hogy most már azonnal hagyják abba a futballozást az udvaron, mert nem tud pihenni. Persze, érti ő, hogy gyerekek, meg minden, de azér’ mindennek van határa. Nem ellensége a kulturált szórakozásnak, de ha még egyszer valaki rálép a kiporszívózott lábtörlőjére, rendőrt hív. 

A kommunista
nyugger és előnyugger marha nagy öntudattal bír. Követeli a rendet, a csendet, a lakályos környezetet és a biztos megélhetést, de hogy miből, az nem érdekli. Nem az ő dolga belegondolni. Ne kelljen dolgozni, de legyen pénz. (Ebben a kommunista bürokrata és hű szavazója messzemenőkig egyetért: lóvé munka nélkül; az egyiknek a postás hozza, a másiknak az építési vállalkozó.)

Hogyha erre jár egy pénzes, tán zavarja énekem

Na, a pénz az, ami így biztosan nem lesz. A várost, amelyben élünk valamiből fenn kell tartani, az kevés, hogy van itt egy csomó tereptárgy, és majd kerül a fenntartásához forrás is. Az önkormányzatiság hajnalán ment a lázas agyalás, hogy fővárosunk milyen olyan pozíciót vívhat ki a régióban, amelyik hosszú távon biztosítja fejlődését. Budapest előbb kereskedelmi központ nem lett, aztán pénzügyi központ sem lett, végül a magaskultúra fellegvárává sem vált.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. szeptember 21. 08:45
íme a ballib értelmiség achilles sarka: a VII kerületi szórakozóhelyek nyitvatartása ami azt illeti, anno sokat szenvedtem főiskolás koromban, hogy amikor este kicsit kiengedtük volna a gőzt, már semmi nem volt nyitva, mert 10-kor bezárt minden az talán érthető, hogy a környékbeliek nem rajonganak a hajnali balhékért, gondolom, sokan éjszaka aludnának inkább, reggel meg csak úgy kimennének az utcára, és szeretnék megfogni a kapukilincset anélkül, hogy hányásba kéne nyúlniuk nyilván van valami kompromisszum mondjuk, lakoltassák ki a lázadozókat 200 méteres körzetben, az humánus megoldás lenne
dadi56
2010. szeptember 21. 07:28
Emberek, egy pillanatra se felejtsük el Szozsenyicin örökérvényű meállapítását, miszerint "a kommuistánál kártékonybb, és veszélyesebb embertipus nem létezik."
dé208
2010. szeptember 21. 06:58
De a Szk.mint kulturált szórakozás ! Legfeljebb ha a piálást meg az utcán hugyozást és üvöltözést önmagában annak tekintjük. Attól, hogy vannak programok még a résztvevők viselkedhetnek tahó módon. Egyébként meg szerintem ez a legszebb hagyói és hunvaldi és szadeszos hagyomány folytatása, valószinúleg több pénzt akarnak valakik az önk.-nál, mert ha komolyan gondolnák a helyiek nyugalmát akkor nem is engedélyezik.
marós
2010. szeptember 21. 06:52
A kommunizmusnak, és kiszolgálóinak köszönhetjük, hogy az igát lerázva, a mai napig egy tapodtat sem haladtunk előre. De megváltozni látszik a helyzetünk, az új kormány, a választóktól kapott minősített többség bírtokában felépíti azt a társadalmi rendet, ahol mindenki az érdemei szerinti helyet foglalhatja el, ahol a rend, a nyugalom, a kiszámítható jövő a mi életünk szerves, magától értetődő része lesz. A levitézlett rezsim maradványi nem nézik ölbetett kézzel az átalakulást, nekik az új élet a véget jelenti. A választók tudják, hogy nem lehet szemet hunyni a retrográd elemek támadásai felett, ébernek és keménynek kell lennünk, még egy gyurcsányízmus az ország végét jelenti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!