Szerepzavar

2010. december 17. 11:14

Egyesek mindmáig nem akarják tudomásul venni, hogy a választók statisztaszerepre kárhoztatták a baloldalt.

2010. december 17. 11:14

„Mostantól, hogy a Táncsics Alapítvány nagyobb szerepet vállal a baloldal újjáépítésében, bármelyik pillanatban várhatjuk egy friss, üde, vidám, munkára, harcra kész baloldal megjelenését a magyar politikai paletta megfelelő oldalán, de még inkább a centrumában. Egyesek mindmáig nem akarják tudomásul venni, hogy a választók statisztaszerepre kárhoztatták a baloldalt a jelenleg folyó társadalmi drámában, de a ripacs egyik ismérve pont az, hogy képtelen belátni, hol a helye valójában.

Gyurcsány Ferenc azt mondja, neki és társulatának nagyobb szerep jár, s amíg mondogatja, addig nincs is baj, legfeljebb bohózatba fullad az előadás, viszont ha valóban nagyobb szerephez jut, az könnyen tragédiába fordulhat. Igaz, egyelőre csak a baloldal megújításáról van szó, de pontosan tudjuk, hogy Gyurcsánynak az egyenlő az országgal, de legalábbis az ország azon részével, amelyik számít valamit. (...)

Gyurcsány felvilágosította a hazát, hogy a Fidesz alkotmányozási szándéka politikai értelemben illegitim, mert nem kértek és nem is kaptak rá felhatalmazást. Tényleg nem kértek és nem is kaptak Gyurcsánytól. A kétharmados többség ebben az esetben nem mérvadó, mert a választók nem tudhatták, hogy a kormány despotikus, rendies, keleties irányba fordul. Mennyire más volt az érvényben lévő alkotmányt megszavazó parlament szemléletmódja és értékrendje (!), az egy teljesen demokratikus módon megválasztott, igazán legitim társaság volt. A köztársaságot is úgy kikiáltották, mint a pinty.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EDOSZ
2010. december 17. 15:53
Nekem meg lendvai'múmia'ildike úttörő nyakkendőben... Meg szekeres'hóttkoki'imike és hiller'kicsitpösze'pityu rövidnaciban...
ZolieM
2010. december 17. 13:36
Nekem a "friss, üde, vidám, munkára, harcra kész baloldal" hallatán Zuschlag képe jutott eszembe elsőre :)
wartog
2010. december 17. 12:52
Egyszer végre azt szeretném az un. baloldal képviselőitől hallani hogyan is deffiniálnák saját magukat.Mert addig akadémikus bármilyen álláspont. Na de utána!Én a kis hülye paraszt fogom őket elemeikre szedni.És persze bebizonyítani, hogy hazugság az egész párt.
Kunciaan
2010. december 17. 11:47
A tények makacs dolgok. Engem nem zavarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!