Celebek aranyból

2011. március 09. 09:20

Celebünk van dögivel, de olyan, akire nem elsősorban bohócként tekintünk, nagyon kevés.

2011. március 09. 09:20

„Celebünk van dögivel, de olyan, akire nem elsősorban bohócként tekintünk, nagyon kevés. A bohócokkal pedig nagyon nehéz bármilyen terméket eladni. A produkciójukat szeretjük, de kevesen tekintik őket követendő példának.

Hiteles, közismert és közszeretetnek örvendő ember meglepően kevés van az országban. A régiek nagy része hitelét vesztette – elsősorban politikai szerepvállalása miatt. Újak pedig még nem nagyon emelkedtek fel, mert a tv-kínálat korábbi óriási koncentrációja csak a »legkisebb közös osztóra« fókuszáló műsorpolitikát tett lehetővé.

Ami azonban késik, az nem múlik. Meggyőződésem, hogy az elkövetkező években számos olyan vállalati sztorit fogunk látni, ahol egy-egy személyiség köré építenek fel értelmes üzleti koncepciót. Az adott személyiségek nagy valószínűséggel nem a két nagy kereskedelmi televíziótól fognak indulni, hanem valamelyik tematikus kábelszolgáltatótól vagy magas reputációjú honlap, illetve blog környékéről. Nem mindentudóként próbálnak megjelenni, mint a szocializmus celebjei, hanem egy-egy szűk területen szerzett reputációjukat fogják felhasználni és esetleg kiszélesíteni. Figyeljük a felemelkedőben lévő gasztrotekintélyeket, a sporttudorokat és a honi divattervezőket. Némelyikük nemsokára valódi márka lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. március 09. 15:51
Már megint vitatkoznom kell Veled, bár nem szeretnék kekecnek tűnni. A lemezeladási példád is sántít, bár a celebminősítő rangsoroddal egyetértek. Szval a 60' . as évek eleje, közepe táján, egy Aradszki nevezetű 250 ezer eladott lemezzel lehetett aranylemezes előadó. Manapság, a legmenőbb, legdivatosabb előadó a 2 kezét összeteheti, hogy ha 2-3 ezer példányt elad lemezből, és azt már aranylemezes eladásnak minősítik. Benkő , Bakfark lemeze úgy a 70'-es évek közepe felé lett kiadva. Én 74 - ben vetten neg, ha jól emlékszem. Ha manapság nem lehet eladni lemezeket, az nem Benkő hibája.
liberálzöld.
2011. március 09. 13:13
Celeb az a híresség, akit be kell mutani. Amúgy meg egy halom ingyenélő idiótáról beszélünk. Rajtuk keresztül etetnek bennünket az üzleti körök minden baromsággal, hogy fogyasszuk ezt, vagy azt, meg utánozzuk őket, vágyakozzunk olyan élet után amit ők élnek, stb, stb. Felőlem az összes celeb éhen pusztulhatna, az tutti.
drieno
2011. március 09. 13:02
most akkor mi van? egyáltalán, hagyjanak már ezzel a "celeb" dumával! azért, mert képes valaki a szakmájában valamire, és ezt bemutatja a képernyőn is, celeb lehet valaki? pláne, ha mondjuk úgy énekes, mint a hobo, akihez képest a varjak tényleg énekesmadarak?
magnamater
2011. március 09. 12:57
A misét celebrálják, vagyis bemutatják. Celebek a művészek, akik bemutatják a műveket, médiában szerpelnek, E művek elég hiteltelenek, így nálunk a celeb szónak kissé rossz mellékíze lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!