Nyílt levél Szalai Annamáriához

2011. április 20. 10:38

Ha Ön nem lép fel Papp Dániel törvénysértése ellen, akkor ez a törvénysértő gyakorlat az új alkotmány életbelépése után is folytatódni fog.

2011. április 20. 10:38

„Történt a napokban, hogy a létrejött az MTVA Hírcentruma és az ön által kinevezett főszerkesztő, - Papp Dániel, ezúttal még mint riporter, - súlyosan megsértette az új alkotmány életbelépése előtt a már hatályos jogot és a hatályban lévő etikai szabályokat. Ha Ön ez ellen nem lép fel, akkor ez a törvénysértő gyakorlat az új alkotmány életbelépése után is folytatódni fog. Most lenne itt az ideje, hogy új, törvénytisztelő gyakorlat kezdődjék.

Papp Dániel egy sajtótájékoztatón feltette a kérdést Daniel Cohn-Benditnek, arról, demokratikus értéknek tartja-e a kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését?

Daniel Cohn-Bendit a kérdés elhangzása után azonnal válaszolt – kb az Európai Zöldpárt budapesti sajtótájékoztatójának 23-25 perce között,- :

»Soha nem állítottam, hogy ezt vegyék bele az alkotmányba. Az alkotmánynak nem az a dolga, hogy életstílust definiáljon, hanem az, hogy egy demokrácia struktúráját meghatározza. Az életvitel magánügy.« Az MTVA Hírcentrumában összemontírozott riport úgy tudósított a történtekről, - montírozás segítségével, - hogy már a riporteri kérdés elhangzása közben elhagyta Cohn-Bendit a sajtótájékoztató helyszínét, azt állította, hogy nem is válaszolt a feltett kérdésre, továbbá, hogy csak az LMP elnöke válaszolt.

A három állításból egyetlen egy sem igaz., mert 1.) válaszolt, 2.) a válaszadás után 25 perccel később távozott, amiről a sajtótájékoztató moderátora elmondta, hogy a repülőtérre kellett sietnie és 3.) Schiffer András nem a kérdésre válaszolt, hanem véleményét nyilvánította arról a szerinte szégyenletes magyarországi sajtógyakorlatról, amely személyes rágalmakkal tereli el a figyelmet a lényegi mondanivalóról. (...)

Úgy gondolom, az új alkotmány elfogadása a lehető legjobb alkalom arra, hogy az Ön által vezetett legfőbb irányító, ellenőrző szervezet, még a tapasztalt helytelen gyakorlat elterjedése előtt, olyan hatást gyakoroljon az érintett újságírók körében, amely megállítja ennek a helytelen gyakorlatnak a terjedését.

Hogy mennyire valós a terjedés veszélye, csak bele kell tekinteni az interneten a legkülönbözőbb blogokba, ahol már tapasztalható, hogy nagyon nagy kiterjedésű azoknak a köre, akik nem a valóságos problémáról fejtik ki a véleményüket – szabad e meghamisítani a közölt »tényeket« bármilyen indokkal, vagy sem, - hanem arról akarnak eszmét cserélni, pedofil-e Daniel Cohn-Bendit, vagyis újabb törvényszegést követnek el, hiszen amíg a bíróság nem mondja ki valakinek a bűnösségét, addig sem a magánszemélyek, sem a médiumok nem kezelhetnek senki bűnösként.


az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. április 21. 02:11
A pofád szentségit, Halák! A Magyar Televízió egykori párttitkáraként neked médiaügyben (is) kuss a neved! (Még ki jöhet elő a kanálisból? Megáll az ember esze... Komolyan!)
kuzmics
2011. április 20. 18:41
Gyerekek! Ez az a Halák László? Nem kellene vele foglalkozni.
cutcopy
2011. április 20. 15:44
"1.) válaszolt" Hát igen, tulajdonképpen amikor Veresjani nekilökte a riportert a kameraállványnak az is válaszként volt értendő.. "2.) a válaszadás után 25 perccel később távozott" A riporter is azt mondta hogy "később távozott".. http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/04/01/20/Cohn_Bendit_megfutamodott_a_kinos_kerdesek_elol_Budapesten.aspx "3.) Schiffer András nem a kérdésre válaszolt" Nocsak akkor hogy jutott eszébe a téma csak nem az ő sliccében is játszadoztak egykor gyerekek..? Ja és a cikk címe is igaz "Cohn-Bendit megfutamodott a kínos kérdések elől Budapesten" hiszen Cohn akkor állt fel és ment ki amikor médiatörvényes hisztijét szemben az azóta uniós nyugtázással állította volna pellengérre a riporter..!
brabant89
2011. április 20. 13:39
Ez a Papp Dánieles ügy már előkerült. Akkor a Heti Válaszból írt valaki, ezért az itteni hőbörgők még meg voltak győződve arról, hogy ez a súlyos etikai vétség nem marad megtorlatlan. Most megy a hőbörgés. Nem látjátok, hogy pont ezen dől el, hogy a ballibeknek igazuk volt-e, amikor azt állítják (állították), hogy a Médiatanács hatalma nem a rendteremtésre, hanem a Fidesz hatalmának erősítésére, a Fidesz-ellenes média megfélemlítésére/ellehetetlenítésére szolgál. Ha a Médiatanács elnézi ezt az ügyet, és nem bünteti meg Papp Dánielt, akkor a Médiatanács tagjai szembeköphetik magukat, és kitűzhetik magukra a "Fidesz lakája vagyok" jelvényt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!