Tündérmese

2011. április 30. 14:05

Veszélyes fejleménynek tartják a Szent Korona alkotmányba foglalását, holott tudhatnák, hogy a Szent Korona maga az alaptörvény, minden jog belőle származtatható.

2011. április 30. 14:05

„Tegnap jó volt angolnak, királyi alattvalónak lenni, gyönyörködni a két szép, fiatal angol emberben, a hercegi rangra emelt arában, a katonaviselt királyi sarjban, Diana walesi hercegnő Vilmos fiában, nézni a precízen koreografált esküvői szertartást, a jegyespár vonulását, amely a Westminster-apátságtól a Buckingham-palotáig tartott. Aki helyet tudott magának szorítani az útvonal valamely négyzetcentiméternyi pontján, okkal-joggal hihette azt, hogy jelen volt a felszolgált tündérmesében, beléphetett a tavaszillatú ligetbe, amely sűrítetten bemutatta az angol történelmet, akár egy mesterien tervezett arborétumban is érezhette magát.

Jó volt angolnak lenni tegnap, s jó talán még ma is, olvasni a lapok beszámolóit, s rábólintani: tényleg így volt.

Magyarnak lenni nem ennyire kényelmes dolog. Az unió soros elnökei vagyunk, a köztársaság elnöke a királyi frigyhez képest elenyésző médiafigyelem mellett írta alá az új alkotmányt. Előtte-utána azonban Európa vadliberálisai kívülről-belülről rontottak rá, mérgezett édességgel kínálták föl szellemmentes eszményeiket. Veszélyes fejleménynek tartják a Szent Korona alkotmányba foglalását, holott tudhatnák, hogy a Szent Korona maga az alaptörvény, minden jog belőle származtatható. Igazi anyatörvény, édes gyermekeiként hordta ki és hozta világra mindazt, ami magyarrá tett minket a Kárpát-hazában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. április 30. 19:40
És, hogy ezek az angolok, mit össze angolkodtak! Botrány!
marko11
2011. április 30. 16:14
Bevallom, engem qrvára nem érdekelt ez az esküvő, de ez egy jó írás! (Ja, hát Apáti - író!)
trendo
2011. április 30. 15:56
Édes jó istenem, magyar népem! Csodaszarvas-üldöző, sült galambra váró, legendagyártó, összeesküvő és széthúzó, kocsmákban lázadozó, sírva vigadó, munkára és gondolkodásra mindig rest, gyülevész népségem! Lassan, az általunk oly régóta lenézett bocskoros oláhok, csicska svábok és tótok is kuncogva vesznek körül, a magunkat körülkerítő, sűrű szövésű ostobaságháló szemein átkukucskálva, gyermekeiket velünk, rezervátumba zárt őstulkokkal és vaddisznókkal riogatva, de közben jól körülröhögve. Hát nem veszitek észre hogy jobban megvezettek titeket ezzel a "Szent Koronával", mint a maorikat az üveggyönggyel? Csicska zsoldossá tettek minket a török ellen és miközben a vérünk hullott, a civilizált Nyugat az innen is kisíbolt aranyakon katedrálisokat épített és még a papjaik is a sajtkészítés és pezsgőgyártás titkain törték a fejüket?? És rendre elhülyítették fiatalságunk legjobbjait, megvették őket kilóra, mint legutóbb a "rendszerváltásra" kinevelt elitünket Soros György az ösztöndíjával? :)
GY. F.űegér
2011. április 30. 15:27
Petőfi: Akasszátok fek a királyokat! Lamberg szivében kés, Latour nyakán Kötél, s utánok több is jön talán, Hatalmas kezdesz lenni végre, nép! Ez mind igen jó, mind valóban szép, De még ezzel nem tettetek sokat - Akasszátok föl a királyokat! Kaszálhatd a fűt világvégig, Holnap kinő az, ha ma lenyesik. Tördelheted le a fa lombjait, Idő jártával újra kivirít; Tövestül kell kitépni azokat - Akasszátok föl a királyokat! Vagy nem tanúltad még meg, oh világ, Gyülölni méltóképen a királyt? Oh, hogyha szétönthetném köztetek Azt a szilaj veszett gyülöletet, Mitől keblem, mint a tenger, dagad! - Akasszátok föl a királyokat! Szivöknek minden porcikája rosz, Már anyja méhéből gazságot hoz, Vétek, gyalázat teljes élete, Szemétől a levegő fekete, S megromlik a föld, melyben elrohad - Akasszátok föl a királyokat! Ezerfelé bús harcmező a hon, Arat rajt a halál irtóztatón, Itt egy falu, amott egy város ég, Százezerek jajától zúg a lég; S halál, rablás mind a király miatt - Akasszátok föl a királyokat! Hiába ömlik, hősök, véretek, Ha a koronát el nem töritek, Fejét a szörny ismét fölemeli, S akkor megint elől kell kezdeni. Hiába lenne ennyi áldozat? - Akasszátok föl a királyokat! Mindenkinek barátság, kegyelem, Csak a királyoknak nem, sohasem! Lantom s kardom kezembül eldobom, A hóhérságot majd én folytatom, Ha kívülem rá ember nem akad - Akasszátok föl a királyokat! Debrecen, 1848. december
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!