Fociöröm – a szokásos szégyenfolttal

2011. május 30. 10:37

Hatalommal való visszaélésnek tartom, hogy Orbán Viktor a dísztribünről nézte végig a BL-döntőt.

2011. május 30. 10:37
Mihancsik Zsófia
Galamus

„Fogalmam sincs, hogy az Európai Unió elnöki posztját aktuálisan betöltő ország miniszterelnöke hagyományosan ott virít-e a nagy nemzetközi labdarúgódöntők dísztribünjén. Nehezen tartom elképzelhetőnek. De ha igen, én akkor is a hatalommal való visszaélésnek tartom azt a tényt, hogy Orbán Viktor onnan nézte végig a tegnapi meccset. A hatalommal való visszaélés immár sokadik változatának. Ha jól megnézzük, egyéb sincs Orbán számláján. Az uniós elnökséget felhasználni arra, hogy meghívassa magát a dísztribünre, ez az általuk sokat emlegetett pofátlanság kategóriája. Mert ugye nem tételezi fel senki, hogy Orbán emberi, magyar miniszterelnöki, európai szintű politikusi, netán focistaerényeinek elismeréseként részesült ebben a kiváltságban? Különösen, ha számításba vesszük, hogy világ futballirányítása számára sem ismeretlenek azok a vonásai, amelyek miatt mi és az európai politikusok ma is annyira szeretjük*. Meghívták, mert meghívatta magát. Ahogy ott volt tavaly nyáron a dél-afrikai VB-döntőn is. (...)

De ezek csak széljegyzetek, egy gátlás nélküli magyar miniszterelnökkel megáldott hülye – mert folyton felháborodó – magyar szigorúan szubjektív széljegyzetei ahhoz a fociünnephez, amelyet szombaton este a Barcelona rendezett mindannyiunknak, akik szeretjük a focit. Az meg egy hülye magyar Liverpool-drukker külön öröme, hogy a Liverpooltól a Barcelonához tavaly eligazolt Javier Mascherano a Liverpool-drukkereknek ajánlotta a győzelem őt megillető részét. Mert aki egyszer családtag volt a »You'll never walk alone« csapatában, az mindörökre az marad. Kis magánörömök egy brutális világban. Ennyi maradt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2011. május 30. 21:32
ZSOFFI NÉNI! Egy másik Néni is mondta már, hogy "Nem értek a focihoz", ő mostan súlyos vád alatt áll. Mi, egykori igazolt labdarúgók ezut OKSZERŰ jogkövetkezménynek tarcsuk. S hát most tessék várni Dr. Borbély Zoli ügyész, fizetés nélküli szabadságán a ZEMELESZ Jogi is Fontos Bizottságainak Elnöke idézését! Ugyani ZSOFFI néni HÜLYÉNEK TETSZIK LENNI A FOCIHOZ! Ugyanis ORBÁN Viktor NEM ÁLLAMI BÜDZSÉBŐL SZÓRAKOZOTT A BL-DÖNTŐN, maga vén hülye komcsi, hanem az UEFA (Európai Landarúgó Szövetség) ELNÖKE, Michel Platini hívta meg, INGYÉR! Ez a Platini olyan, hogy AZT HÍV MEG, AKIT AKAR! Orbán meghívásának HÁROM fő oka lehetett: - Orbán Viktor a PUSKÁS FERENC futball-alapítvány és Akadémia ALAPÍTÓJA. - Egy kis fociklub ELNÖKE - a Magyar Bajnok klub elnökségi tagja - volt aktív labdarúgó 12-42 éves kora között. - Jóban van Platinivel. - Ő az EU Soros Elnökének Kormányfője. - A bírók (HATAN!) MAGYAROK voltak. Úgyhogy ha nem tetszik érteni valamihez, TESSÉK ELMENNI A BÚS PICSÁBA!! Fletót nem hívhatták, hisz ÉLETÉBEN nem tudott egy labdát lekezelni, eért frusztráltan utálja a focit, de futása stílusán még Abebe BIKILE mezítlábas maratonista olimpiai bajnok is elcsodálkozna...:)))))))
várúr
2011. május 30. 20:21
"Hülye" rendben. "Magyar" nincs rendben. Ilyen kisszerű förmedvényt rég olvastam. Jólesett, ugyanis ha Zsófia néni érveiből ennyire futja, bokáig apad a szürkeállomány. Föl sem fogja, hogy százmillióknak, az európai futballbarátoknak mekkora országimázs egy miniszterelnöki jelenlét, amit külön indokol, hogy a meccset magyar bírócsapat irányította - jól.
Krupp Skya
2011. május 30. 20:00
Most voltam fent megnézni ezt a Galamust, kb. 165 támogatója van, lassan több lesz mint 2/3, a 80-hoz képest. Pedig, milyen sokszor kellett énekelni az iskolában: "Dik hele Duk hele Galamusi Dádé, Galamusi Galamusi szuszpendálé!"
darkman29
2011. május 30. 19:05
Lám, lám, a hazai baloldal ismét a nemzetet érintő fontos kérdésekkel foglalkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!