Vilmos herceg, Kate - és a sorsszerűség

2011. május 01. 17:41

Nem a tehetség, az ambíció, az intelligencia vagy éppen a vagyon az, ami Vilmost híressé tette, hanem egy sorsszerű születés.

2011. május 01. 17:41

„Nem a tehetség, az ambíció, az intelligencia vagy éppen a vagyon az, ami Vilmost híressé tette, hanem egy sorsszerű születés, és ezen a sorson mostantól Kate is osztozik vele. Márpedig pontosan ez az, ami ezt az esküvőt ennyire ellenállhatatlanná teszi. A szerencse forgandóságával ellentétben a sors nagyon is állandó. Sajnálhatjuk a herceget, amiért folyamatos nyilvánosság előtt kell élnie az életét, de akár irigyelhetjük is, hisz ő lesz Anglia királya. Akármelyik felé húz is a szívünk, a részletek mindenképpen izgalmasak.

A sorsról beszélni persze kissé ódivatúnak tűnhet, az inkább a görög mitológia és Shakespeare asztala. A modern, teljesítménycentrikus világban megszoktuk, hogy a népszerűséget vagy a hatalmat az ember valamilyen módon megszerzi magának. Vilmos herceg azonban azon kevesek egyike, akik beleszületnek a valódi politikai hatalomba: egy napon akkor is egy meglehetősen fontos állam feje lesz, ha nem tesz érte semmit. Ha azonban egy egészen más életre vágyna, azt soha nem érheti el. Lemondhatna ugyan a trónról, ahogy egyik felmenője tette, de ez a döntés élete végéig kísértené, szorongatná. Ebben a tekintetben valóban különbözik bármelyikünktől. Egyikünk sem tudja, milyen irányt vesz majd az élete, mit tartogat neki a jövő, de Vilmosnak - és most már Kate-nek is - egészen pontos jövőképe van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2011. május 02. 08:12
A lópofájú Windsor-ok (Lipcsei Peti nyeretlen öszvérke) úgy 30 éve is megrendezték az "évszázad esküvőjét" , és? Alig telt el pár év, a Karesz már Kamillát dugta, a Dijanna meg a testőre farkával vigasztalódott. Állítólag az öcsike abból csöppent ki. Nem is kap kockacukrot a Epson-i derbin. Nyomta egyenesben mindkét állami csatorna, mint Brezsnyev temetését, annak legalább volt pozitív üzenete. Remélem az OV gyerekek frigyéből (Isten éltesse őket sokáig!) egy fikarcnyi hír sem lesz. A britek jelenős része elutasítja az udvar pazarló életmódját, ez is köztudott. Ennek ellenére a monarchia marad, ez is természetes. Ő dóguk, leszarom!
OmegaMale
2011. május 02. 07:25
"Nem a tehetség, az ambíció, az intelligencia vagy éppen a vagyon az, ami Vilmost híressé tette, hanem egy sorsszerű születés." 1. Vilmos herceg is nyilván ismeri az opcióit és azok következményeit. Anna néni biztos könnyen el tudná dönteni mit csináljon, ha egy 'alagút' típusú életpályába született volna. 2. Anna néni hazájában, az USA-ban is tipikusan a tehetségtelen, idióta lumpen elemek gyűjtőhelye a hadsereg és ezeknek is csak a sleppjére kényszerítik rá, hogy kutató-mentő helikopterpilóta legyen.
tewton
2011. május 02. 02:14
eléggé prolitempó ez a "mi mennyibe került"-számítgatás, itthon az első orbán-kormány ellenzéke hozta be először a politikába. én akkor szeretném látni a következő költségeket, plusz az elemzéseket hozzá: - kossuth lajos temetésének költségei és hatásai a monarchia gazdaságára - a korona őrzési költsége 1000-2012 közt - május 1 ünnepi költségei 1948-1989 - gyurcsány ferenc biztosítása 2005-2009 márc. 15-én és egyéb állami ünnepeken, külön feltüntetve a mesterlövészek és a kordonállítások költségét, továbbá az összeg mellett kérném a meg nem épített árvizi védművek tervezett költségét is feltüntetni
gudmen
2011. május 02. 01:59
Az angol majdnem gyurcsányt, Tony Blairt nem hivták meg...már ez megér minden pénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!