Szolgálati apró: péntektől nyári szünet

2011. augusztus 10. 10:27

Vajon miért van az, hogy a jobboldali online (és egyéb) fórumok működtetéséhez van pénz, a nem jobboldaliakéhoz meg nincs.

2011. augusztus 10. 10:27

„Ez a rövidke nyári szünet, akárhogy vesszük is, azokról a nyomorúságos körülményekről tanúskodik, amelyek közt a Galamust készítjük. Mert az mégse normális dolog, hogy egy újság bezár egy hétre. Mindezt nem hoznám elő megint, ha a Népszabadság nem éppen most közölt volna egy értetlenkedő írást arról, vajon miért van az, hogy a »szociálliberális, haladó, zöldértelmiség« (én személy szerint egyik kategóriába tartozónak sem tekintem magam) nem dicsekedhet olyan széles, az alternatív nyilvánosságot képviselő hálóval, mint a »szabadelvű jobboldal« derék »ifjabbjai«. Pető Péter, a cikk szerzője szerint »jellemző, hogy a [cikkében felsorolt] portálok ellenpontjaként emlegetett galamus.hu-t éppen az az úgynevezett balliberális értelmiség működteti, amelynek nem alakult ki az utánpótlása az utóbbi években«. (...)

Mert ha úgy működhetnénk – és itt visszatérek a fősodorhoz –, akkor nálunk is lenne főszerkesztő, főszerkesztő-helyettes, ügyvezető és öt szerkesztő, vagy négy szerkesztő és kilenc munkatárs (az állandó szerzőkön kívül). És akkor nekem, a Galamus felelős szerkesztőjének, bizonyára több időm jutna a szervezésre. És amikor szerveznék, azt mondhatnám az anyagi javakban nem dúskáló liberális értelmiség ifjabbjainak és idősebbjeinek, hogy írjanak nekünk, mert a munkájukat meg tudom fizetni. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy akkor én sem a saját tartalékpénzemet élném fel, hogy a Galamust szerkeszthessem, hanem például a 168 órától húznám a fizetésemet, ahogy a jobbklikkes Ablonczy Bálint vagy Stumpf András a Heti Választól. De ha így működhetnénk, azt azért tehetnénk, mert a Galamusban is lenne vaskos OTP-hirdetés, meg FHB-hirdetés, meg Questor-hirdetés – hogy csak az emlegetett fórumok szemmel látható pénzét említsem. Csak hát hirdetésünk meg szponzorunk nemcsak nekünk nincs, hanem mondjuk a jóval nagyobb és jóval több embert elérő cégnek, a Klubrádiónak sincs. Mostanában valahogy fura módon így alakult a hirdetési piac. Miközben a jobboldali »szabadelvű« és nem szabadelvű fórumokon ott vannak az állami és kormányközeli hirdetők. Meg nyilván azok a »meggyőződéses« jobboldali (meg persze pontos érdekfelismerő) nagy és még nagyobb vállalkozók, akik pénzt adtak a fideszes médiabirodalom minden zegzugának a kiépítéséhez és adnak ma is a működtetéséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. augusztus 11. 02:15
Ha a Mandíner nem lenne, akkor azt se tudnánk, hogy van Galambdúc, vagy mi a tököm! :)
1120
2011. augusztus 11. 02:08
Kissé hosszan tetszik haldokolni, kedves Galamus! Nem kéne végre megdögleni? Esetleg még ma?
Kedves Robi
2011. augusztus 11. 01:49
Az inga vissza leng, most Zsófia komisszárnő került a szopóágra. Remélhetőleg sikerül "végképp eltörölni" ezt a marxista fertőt!
Reakczy Jóska
2011. augusztus 10. 23:42
UP-t idézem: "honnan mászott elő ez a szellemi penész?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!