Búcsú egy Nehéz Embertől

2011. szeptember 27. 15:22

Mikor az emlékezetből már kikopnak közéleti szerepének, művészetének kellemetlen sallangjai, életműve akkor is tiszteletre méltó és emlékezetes marad.

2011. szeptember 27. 15:22
Hírszerző

„A művészt művészként kell kezelni, nem mindennapi gondolatait, »nehéz ember«-ségét, és szabadságát, főleg ha sikerével, tehetségével vívta ki, észben és tiszteletben kell tartani, akkor is, ha őrültségeket akar írni a magyarságról, mint Kertész Ákos, és akkor is, ha Gyűrűk ura-szerű monumentális építményt tervez a Gellérthegy tetejére, mint Makovecz Imre. Lehet őket vádolni sok mindennel, viszont nem az ő hibájuk, ha a politika, a társadalom, az ész nélkül gyűlölködők és a kritikátlan seggnyalók képtelenek helyükön kezelni ezeket a műveket.

Makovecz Imre pedig letett annyit az asztalra, hogy mikor az emlékezetből már kikopnak közéleti szerepének, művészetének kellemetlen sallangjai, életműve akkor is tiszteletre méltó és emlékezetes marad. Nyugodjon békében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atisz
2011. szeptember 28. 08:22
Hogy lehet egy másodosztályú elborult elméjű írót a zseni, nemzetközileg is elismert Makovecz-cel egy lapon említeni? A "közéleti szerepe" és megnyilvánulásai pedig mindig iránymutatóak voltak, amire mindenkinek oda kell(ett volna) figyelni - nincs azokban semmi kellemetlen. A Hírszerző megint csak a hülyeséget ontja magából.
wandakutya
2011. szeptember 27. 22:15
Úgy vélem, akinek összesen ennyi és ilyen "mélységű" mondanivalója van Makoveczről nekrológ gyanánt, az jobban tenné, ha szögre akasztaná lantját, de ha úgy jobban tetszik: darabokra törné a klaviatúráját, s eloldalogna vécét pucolni. Mert mintha maga az állítólag tiszteletre méltó és emlékezetes életmű nem kapna súlyának megfelelő teret ebben az írásnak csúfolt fércműben. A szerző egyéb hasonlatairól és megnyilvánulásairól pedig egy szó se essék. "A többi, néma csend..."
rajen
2011. szeptember 27. 21:08
Makoveczet a baloldal akkor fogadná el, ha tervezett volna egy-két organikus holokauszt-emlékművet is.
gary_cooper
2011. szeptember 27. 20:15
"Makovecz Imre pedig letett annyit az asztalra, hogy mikor az emlékezetből már kikopnak közéleti szerepének, művészetének kellemetlen sallangjai, életműve akkor is tiszteletre méltó és emlékezetes marad." Ezért kár volt tollat - akarom mondani - billentyüzetet ragadni. Hiteltelenné teszi a szándékot. Kertész Ákost is kár volt idecitálni. Lába nyomába nem ér Makovecz Imrének semmilyen értelemben sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!