Indexre téve

2011. szeptember 05. 23:44

Azt hiszem, annak az Indexnek, amit ismertünk-ismerünk, egy kicsit vége van.

2011. szeptember 05. 23:44
Berényi Konrád
Onlinemarketing blog

„Az Index.hu tizedik születésnapján volt egy furcsa momentum. A CEMP - és ezen belül az Index.hu - két tulajdonosa beszédet mondott. (Most tekintsünk el az adózási trükköktől, és fogadjuk el: a két nevesített tulajdonos A tulajdonos: Spéder Zoltán és Nobilis Kristóf.) Amikor a tulajdonosok beszédet mondanak egy születésnapi eseményen, akkor általában érdemes rájuk figyelni, biztos mondanak a sok semmitmondás között egy-két érdekességet is.

Nos, itt nem a tulajdonosok voltak az érdekesek, hanem a hallgatóság. Oké, nemcsak jelenlegi (akkori) Index dolgozók voltak ott, hanem sok régi is (exIndexes). De azért az mindenképpen furcsa volt, hogy a hallgatóság konkrétan kifütyülte a tulajdonosokat. És ez valahogy ott és akkor furcsa sem volt. Semmi érdekes. Olyan megszokott. Olyan Indexes. 

(...)

Az Index arcát természetesen az írások adták: a sokat szidott, sokszor bulvár, helyesírási és elgépelési hibáktól nem mentes, szenzációhajhász írások. Sokan és sokszor elemezgettük, mitől szeretik jobban az Indexet az emberek, mint bármi mást. És a végső eredmény az volt: a stílusa miatt. Mert van stílusa.

Ehhez pedig kellett egy csapat. Előtérben az újságírókkal, háttérben a megfelelő vezetői és pénzügyi (bevételi) hátországgal.

Aztán ez a csapat elkezdett korrodálódni. Távozott többek között Szabó Ákos, Vaszily Miklós, majd később Barczi Imre, Bodoky Tamás, Bede Márton, Kardos Gábor, Tóta W. Árpád, és most Uj Péter. A régi csapatból ketten maradtak...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2011. szeptember 06. 12:17
MSZP,Index,Amerikai Népszava,Népszava,Klub Rádió........
Tau bácsi
2011. szeptember 06. 10:56
Én élvezem az Index stílusát, olyan south parkos, gátlásoktól mentes. TótaW egy ökör, Bede néha szórakoztató, Bodokyról pedig csak annyit, hogy a baloldali sajtó közül az egyetlen az Index volt, aki napirendre vette a 2006 őszi tömeges jogsértéseket és nevén nevezte a gyereket.
soelmo
2011. szeptember 06. 09:18
Istennek Hála!
balbako_
2011. szeptember 06. 08:49
TotaW ért nem kár, Új Péterért sem. A többit nem ismerem, illetve Bede Márton is a feledhetők közt volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!