Legyintés

2011. október 07. 09:01

A szocializmusnak, mint közösségépítő társadalomnak sok-sok kudarca közül az egyik leglátványosabb a köztulajdon szentségének semmibevétele volt.

2011. október 07. 09:01
Tamás Ervin
NOL

„A szocializmusnak, mint közösségépítő társadalomnak sok-sok kudarca közül az egyik leglátványosabb a köztulajdon szentségének semmibevétele volt. Ezt azonban a rendszerváltással sem nőttük ki. Ami új, nálunk az is hamar megöregszik. Átadjuk, otthagyjuk. Elég egy parkra ránézni. A kiégett fűre, a szemétre, a derékig érő gyomra a néhány hónapja átadott szobor körül. A felszálló porfelhőre a villamossíneknél. Az átláthatatlanul mocskos ablakokra, összefirkált falakra, betört üvegű portálokra, kihunyt neonokra, foltos szőnyegpadlókra, fölhasított ülésekre.

A tágabb értelemben vett rend egy országban nem okvetlenül a zéró tolerancián alapszik. A szegénység nem slamposság. Ahol tönkretenni, zúzni-törni a közmorál része, ott gyorsabban romlik el minden, még a kapcsolat is. A BKV példátlanul rozoga buszparkja és az össznépi dühös, de valahol mégis közönyös legyintés között nincs összefüggés. Látszólag.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. október 07. 17:57
A BKV példátlanul rozoga busz parkja nem a vandálok miatt példátlanul rozoga, hanem a példátlanul magas életkora miatt. Ha 10 évente cserélnék a buszokat, metrókat, meg a többit, akkor nem lennének példátlanul rozogák. Nem a vandálok rágták szét őket, hanem az idő vasfoga. Nem végkielégíteni azaz ellopni kellett volna a pénzt a BKV-ból, hanem buszokat, metrószerelvényeket venni rajta. Észak-Koreában kevésbé elavult a metró, mint Budapesten. Ezért aztán érdemes volt rendszert váltani! Ha maradt volna a kommunizmus, akkor sem lennének rosszabb állapotban a BKV járművei.
de karatna
2011. október 07. 14:05
Ervin! Ezt pont a te fajtád mondja? "A szocializmus kudarcai közül az egyik leglátványosabb a köztulajdon szentségének semmibevétele volt." Amikor ezt pont ti sértettétek meg. Igaz, akkor még Klein elvtársak voltatok és nem מייַנ הער Klein ! De sebaj! Holnap itt a Jom Kippur, az engesztelőnap "A hetedik hónap tizedikén engesztelőnap legyen, szent gyülekezés, sanyargassátok lelketeket" (Mózes .III. könyve, 23. fejezet 27. vers). Egész napos (25 órás) teljes böjttel, igaz megtéréssel és imával kérjetek megbocsátást (TE IS ERVIN !) örökkévalótól az elmúlt esztendőben elkövetett bűneidért. Ervin! Tudod a Kol Nidre szövegét? Itt ni! Segítek! http://www.youtube.com/watch?v=dvWxoYULWrw&feature=related ..Kol nidré vöeszoréj usvué vácháromé, vökojnomé uknoszé vöchinujé,... és mondjátok el százszor is a MUSZAF AMIDÁT: " Bűnbocsánat Istene, mindezt bocsásd meg nekünk, nézd el nekünk, engedd el nekünk" .." bűnt, amit alaptalan gyűlölködéssel követtünk el, bűnt, amit ránk bízott javak eltulajdonításával követtünk el...." Tépjétek meg lenből szőtt ruháitokat, szórjatok hamut fejetekre és próbáljatok végre tisztességes emberekként élni. Olyan emberekként, akik képesek magyar nemzettársaikkal a politikai tisztesség eszmevilágában együtt élni és együtt alkotni! Ne felejtsék el ott a NOL-nál Sámson fohászát, a Viduj-Bűnvallomást, és minden bűn említésénél jobb öklükkel üssenek mellükre szívük tájékán, hogy jól érezzék, miközben hangosan mondják " Vétkeztünk árulók voltunk, raboltunk, rágalmaztunk, rontottunk, igazságtalanul viselkedtünk, önhittek voltunk, erőszakoskodtunk, hazugságot koholtunk, rosszat tanácsoltunk, gúnyolódtunk, lázadoztunk, stb. Erőltessétek meg magatokat legyenek végre lojálisak a magyar néphez!
kalasnyikov
2011. október 07. 12:47
te vén szaros, ezt a mesét próbáld a zürichi kiadótulajdonosnak előadni....amennyire képben vagyok nagyon sietned kell ,mert fél éven belül eladnak benneteket az emésztőgödörnek....DDDD
kalasnyikov
2011. október 07. 12:45
ki engedte ide ezt a rohaték nol-os szarházit? A saját blogterében már nem tud hazudni? Az sem igaz amire ránéz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!