Karácsony csúnyán elszámolta magát

2011. november 14. 11:17

Nemhogy a második helyet nem szerezte meg, de még az egyszer már visszavonult MSZP-s Lévai Katalin is közel tíz százalékot vert rá.

2011. november 14. 11:17
Tóth-Szenesi Attila
Index

Ha Karácsony tényleg komolyan gondolta, hogy országos tétje van egy ilyen választásnak, hát legyen, vonjunk le belőle messzemenő következtetéseket: az LMP a parlamentbe bejutott ugyan, de esélye sincs arra, hogy akár csak megszorongassa a még mindig kómában lévő MSZP-t. Jelenleg még egy október 23-i megemlékezés is komoly kihívás: a legutóbbin a műegyetem előtt tizennyolc (18) szimpatizánst tudtak felmutatni, hogy aztán átsétáljanak a pesti oldalra, és fölolvadjanak a civiltüntetés több tízezres tömegében.

Az LMP-nek örülnie kellett volna, hogy a II. kerületben volt egy olyan jelöltjük 2010-ben, aki 12 százalékot hozott össze, és akinek vélhetően most sem jelentett volna gondot megismételni a tavalyi eredményt. (És mindenekelőtt összegyűjteni a 750 kopogtatócédulát, ez sem lebecsülendő teljesítmény ugyanis, legutóbb Püspökladányban ez nem sikerült az LMP-nek.)

Karácsonynak egy dologban igaza van: a második forduló előtt tényleg teljesen mindegy, visszalép-e Lévai javára vagy sem; ketten együtt kétezer-ötszáz szavazattal kaptak kevesebbet Láng Zsoltnál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
L066H
2011. november 14. 18:32
"Jelenleg még egy október 23-i megemlékezés is komoly kihívás: a legutóbbin a műegyetem előtt tizennyolc (18) szimpatizánst tudtak felmutatni" Ennél több szót nem is érdemes vesztegetni az Lmp-re.
imi55
2011. november 14. 16:34
"Nemhogy a második helyet nem szerezte meg, de még az egyszer már visszavonult MSZP-s Lévai Katalin is közel tíz százalékot vert rá." Lévai Katalin sem akárki.Az EU parlamentben dühös anyatigrisként védte a cigányokat,olyannyira hogy még a deviáns elnökük Martin Schultz is kitüntette.Már csak ő hiányozna nekünk a parlamentben.
pascal
2011. november 14. 14:58
Egyenlőre nincs olyan párt amelyik akárcsak megszorongatni is képes lenne a Fideszt. És ha csak nem alakul valami hiteles polgári formáció akkor 2014-ben sem lesz ilyen. Talán a Jobbik megnyerhet néhány keleti megyét meg egy-két szegényebb pesti kerületet. De ezek a gittegyletek mint LMP, DK örülnének már a parlamentbe kerülésnek is. Az MSZP meg sikeresen kinyírja addigra önmagát.
várúr
2011. november 14. 13:30
Hogy lesz ebből "technikai koalíció" Gergő? Négy párt összesen kevesebbet kapott, mint a fidesz. Ki a fenével akarsz összeállni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!