Miért nem lett Albert a magyar Beckenbauer?

2011. november 08. 14:06

A brazilok, nyugatnémetek, portugálok, angolok, valamint a magyarok életútja pont annyiban különbözik, mint az ottani hetvenes-nyolcvanas évek miliője az ittenitől.

2011. november 08. 14:06
Tóth-Szenesi Attila
Index

A mieink még itt Magyarországon se nagyon tudtak érvényesülni, és nem azért, mert tilos volt nekik, hanem mert nem tudták elképzelni, hogy lehet annál nagyobb boldogság, mint gebinben üzemeltetni egy Hungária körúti talponállót. Vagy sehol sem jegyzett, de jól fizető ománi, líbiai, indiai csapatokat edzeni az Országos Testnevelési és Sporthivatal kegyelméből. Vagy szeretett klubjuk tiszteletbeli elnökeként kapni egy néhány négyzetméteres irodát a stadionban. (...)

Nekem Albert Flórián a hatvanas évek legjobb játékosa. Csak hiányérzetem van. Azt sajnálom, hogy 1974. március 17-én, amikor befejezte focista pályafutását, nem kezdődött el egy másik, hasonlóan fényes karrier. De ehhez szegény Albertnek minimum Németország nyugati részére kellett volna születnie. Nálunk alighanem tényleg kihozta magából a maximumot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. november 08. 16:45
Hogy miért nem lett Albert a magyar Beckenbauer?? Mert Magyarország sem lett az NSZK.
holnaPinap
2011. november 08. 15:19
mert Albert nem volt jókommunista. így hős sem lehetett.
pimepime
2011. november 08. 15:08
A cikk eszenciája: Miért nem lett Albert a magyar Beckenbauer? Mert szocializmus volt.
marós
2011. november 08. 15:05
miért?miért?, azért mert, azért mert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!