Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Száműzöttek

2011. december 15. 17:40

Lehetséges-e elhibázott erkölcsi alapokon tartósan sikeres gazdaságot létrehozni?

2011. december 15. 17:40
Gadó Gábor
ÉS

„A Nemzetközi Valutaalappal, az Európai Unióval történő megállapodás, valamint a befektetői bizalom felélesztésének szükségessége kapcsán rendszerint arról hallani, hogy milyen pénzügyi megszorító intézkedésre lenne szükség, vagy ellenkezőleg: miért is mellőzhetők azok a döntések, amelyek a parlamenti többség további népszerűségvesztéséhez vezetnének. Kevesebb figyelmet kap az a tény (közhely), hogy az ország jövője nem csupán a helyesen vagy helytelenül megválasztott közgazdasági koncepciókon múlik. Éppúgy tévedés az egykulcsos személyi jövedelemadóra, a devizaadósok törlesztési nehézségeire vagy az állam nagymértékű eladósodására redukálni a megoldandó problémákat, mint ahogy hamisan közelíti meg a valóságot az a kérdés is, amely azt firtatja, hogy a kormány megbízásából rendelt »kurzus festmények« közül melyik felelne meg egy negyven évvel ezelőtti állampárti beszerzés esztétikai elvárásainak.

Valójában azzal a dilemmával lenne jó mielőbb szembesülnünk, hogy lehetséges-e elhibázott erkölcsi alapokon tartósan sikeres gazdaságot létrehozni? Kijavíthatók-e (megismerhetők-e egyáltalán) a szakmai hibák akkor, ha a kormányétól eltérő nézetek nyilvános közlése korlátokba ütközik, ha az elrontott jogszabályokkal szembeni intézményes alkotmányvédelem működésképtelen, ha az állam minduntalan összekeveri egymással tulajdonosi és közhatalmi jogosítványait, ha az igazságszolgáltatás éléről törvénnyel mozdítják el az aktuális politikai többségnek nem konveniáló vezetőt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2011. december 15. 18:27
Lehetséges-e elhibázott erkölcsi alapokon tartósan sikeres gazdaságot létrehozni? az elmúlt 20 év bebizonyította, hogy NEM
szabadhajdu
2011. december 15. 18:27
Gábor! Igazad van nem. Ezt támasztja alá az összes MSZP-SZDSZ kormány és főváros vezetés története. A kérdés felvetés jó, csak időzítése alapvetően elhibázott.
Soma
2011. december 15. 17:57
Milyen erkölcs van itt emlegetve? Ebben az országban ez a fogalom immár majdnem száz éve ismeretlen.
packó_
2011. december 15. 17:53
Nem lehet Gáborka erkölcstelen alapon gqzdaságot művelni, ezt kitűnően bemutatta az SZDSZ. Csókoltatjuk a nagypapát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!