Csodálatos családot adott nekem a Jóisten

2011. december 30. 08:26

Szlovák állampolgár vagyok, és amíg a magyar állampolgárság kérelmezése ennek elvesztését vonja maga után, addig sajnos nem is kérvényezhetem a visszahonosítást. Interjú.

2011. december 30. 08:26
Szabó Anett
Onleány
Napról napra közügyekről kérdezel műsoraidban, ami egy gazdasági világválság kellős közepén nem túl vidám dolog. Nem fogy így a derűdből?

Nem szabad elfelejtenem egy percre sem, hogy a hivatásom az életem része, de nem az egész életem. Nem veszíthetem el a derűmet, mert abból nekem kell adnom másoknak, de amit én adok, azt vissza is kapom, amikor nekem van rá szükségem. Csodálatos családot, fantasztikus barátokat adott nekem a Jóisten, de mindezt a jót nekem tovább kell adnom. Ezt próbálom magánemberként, és a nézőknek műsorvezetőként továbbadni. A legkeményebb időkben és helyzetekben is derűt, optimizmust sugározni.

Hogy értékeled az idei évet?

Nem lesz meglepő a válaszom, nehéz év volt. Nehéz a világnak, Európának, Magyarországnak, a családoknak, és igen, nekem is. Ami igazán elszomorít, nem is annyira a gazdasági válság, mint az egyre hatalmasabb méreteket öltő érzelmi válság. Bár tény, hogy a kettő összefügg. Kiüresednek a kapcsolatok, eltűnik a szeretet, a nehézségek már nem összekötnek, hanem inkább szakadékot teremtenek ember és ember között. A problémákat nem megoldani akarjuk, hanem a szőnyeg alá söpörni. Az idei évben én is megjártam a magasságokat és a mélységeket is. Rengeteg jót kaptam, de mindennek megvolt az ára. Valahol ez mégis így van jól. Kellenek az árnyékok, hogy örülni tudjunk újra a napfénynek. Alapvetően olyan ember vagyok, akinek rengeteget segít a hit. Tudom, hogy míg mi csak az adott szakaszt látjuk, van felettünk Valaki, aki látja az egyenest is, és tudja, mi miért történik…

Idén végre kettős állampolgár lettél?

Nem. És ezt nagyon szomorún mondom. Szlovákia a szülőhazám, szlovák állampolgár vagyok, és amíg a magyar állampolgárság kérelmezése ennek elvesztését vonja maga után, addig sajnos nem is kérvényezhetem a visszahonosítást. Ezzel a hatályos törvény szerint ugyanis minden hivatalos kötődésemet elveszíteném Szlovákiához, ahol az egész családom él. Elveszíteném az ottani szavazati jogomat, márpedig ehhez ragaszkodom, hiszen ha csak egy szavazattal is tehetek azért, hogy ott a családomnak jobb legyen, akkor azt meg akarom tenni. De bízom benne, hogy ez a helyzet a két ország között rendeződik, mert hosszú évek óta Magyarország a második otthonom, szeretnék az állampolgára lenni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freemail.hu
2011. december 30. 20:23
Sajnos, vagy nem sajnos, általában nincs sok időm a TV elé ülni. Ezért megválogatom mit nézek. De egyszer mégiscsak (lényegtelen, hogy mely műsorban láttam) felfigyeltem egy hihetetlenül jó műsorvezetőre, aztán benne a Nőre. Mindezt a sok affektáló TV-s "személyiség" tengerében. Ezért, amint időm engedte, utánanéztem, kit láthattam és vajon hol teremnek ilyen lények? Azt valahogy éreztem, hogy nem e kis hazában született, mert hiányzott a jól megszokott pesti tájeffekta a szövegéből. Vagyis irodalmi szép magyar nyelven beszélt. Ilyet még vidéken is ritkán hall az ember. Az állampolgárságról meg annyit: Az ránk nézve szégyen, hogy ez a piciszlovákia gyakorlatilag bármit megtehet, még sincs összevont nemzetközi támadás ellene. Sőt azt mondják, ez a saját belügye. Mindezt úgy, hogy a "dombok alatti részt nem is olyan régen, szinte csak magyarok lakták. Illetve lakják most is, mert azok az emberek nem vesztek el. Itt van rá a legjobb példa - Anett! Érdekes az összevetés Kálmán Olgával. Olga is kiváló műsorvezető. Nagy nyereség az ATV számára. Az más kérdés, hogy az egyirányú közlekedés miatt csak kényszerpályán mozoghat. Ha Ő nem lenne, a csatornáját nyugodtan átnevezhetnék Nyugdíjas ellenzéki klubnak. Én nagyon örülök, hogy Anett van nekünk, Olgának meg örüljenek azok, akik másképp gondolkodnak. Boldog Új Évet Mindenkinek (Anettnek külön:-)!
marós
2011. december 30. 11:27
Kedves Anett! Reméljük, hogy a szlovákiai magyarok előbb-utóbb magyar állampolgárok is lehenek. Sikerekben gazdag Boldog Újévet kivánok Önnek, és Családjának.
flo
2011. december 30. 10:42
Anettka és a jó riporter két külön dolog, nincs közös metszéspont.
Basiliscus
2011. december 30. 10:34
Jóeszű csaj, csak sajnos teljesen befeküdt a hatalomnak. Az újévi interjút is ő készítette az "álamfővel", és O.V-ral is legutóbb volt hosszabb beszélgetése észak -koreai stílusban. Ahogy a HírTv szlogenje mondja is, "tudjuk kitől mit kérdezzünk"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!