Fegyverletétel - 2016-ig

2011. december 05. 09:10

Ez a javaslat nem más, mint a második Orbán-kormány azonnali fegyverletétele a saját maga által indított háborúban.

2011. december 05. 09:10
Török Gábor
törökgáborelemez

A most vasárnap benyújtott új sarkalatos törvényjavaslat - amely nem mellékesen az egykulcsos adórendszert kétharmados védelem mögé helyezi, s amelynek tárgyalását a napirendi előterjesztés szerint már csütörtökön elkezdené a parlament – minden korábbi előkészítés, előhangolás, bejelentés nélkül teszi az asztalra: »Az átmeneti szabály szerint az adósságcsökkentési szabály először a 2016. évre vonatkozó költségvetés készítésénél kerülne alkalmazásra«. Azaz a teljes mostani parlamenti ciklusra nézve kiiktatná ezt a korábban rengeteget tárgyalt, sokat hivatkozott rendelkezést Matolcsy György törvényjavaslata.

Sem jogászkodni, sem közgazdászkodni nem szeretnék. Nem értek hozzá, ezért nem kezdem el magyarázni, hogy miképpen lehet törvénnyel felülírni az alkotmányban foglaltak hatálybalépését (valószínűleg lehet), s azt sem, hogy vajon valóban megvalósíthatatlan lenne-e a következő években az egyébként a mostani többség által kitalált szabály betartása (valószínűleg nehéz lenne). E helyen most csak a politikai következtetést vonom le: ez a javaslat, ebben a formában, mindenfajta előzetes magyarázat, értelmezés nélkül nem más, mint a második Orbán-kormány azonnali fegyverletétele a saját maga által indított háborúban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. december 05. 14:18
Török bácsit kissé átigazítva: ez a cikk ebben a formában nem más, mint a bevallott hozzá nem értés dokumentuma. Több szót nem érdemel.
brabant89
2011. december 05. 13:14
"amely nem mellékesen az egykulcsos adórendszert kétharmados védelem mögé helyezi" Ehhez azért kell pofa. Az általunk az ürességtől kongó parlamentben írt alkotmányba belevett államadósság-csökkentés alól felmentjük magunkat - látva, hogy nem tudjuk betartani, ennek ellenére megkötjük a következő kormányok kezét, hogy az egykulcsos adórendszert ne tudják eltörölni. Bravó!
tarackos
2011. december 05. 12:22
Úgy néz ki a forradalmi kormány 4 ezer milliárdért lópérót sem csinált. Az egykulcsos mellett még kitart, igaz jövőre legalább kétkulcsos lesz. Az államadósság csökkentés bukta, növekedés bukta, helyettük történelmi rekord adók, euró, benzin, IMF-es nemzetrontás etc. Szóval szerencsétlen pancserek mint vörös testvéreik, akikhez hasonlóan hazudnak éjjel és nappal. Persze a tyűkeszű jobbkéz nem adta be az Ab jogkörének helyreáálításáról szóló javaslatot, pedig annak ezek után semmi értelme! Javaslom elkezdeni írni a valommást az elherdált ezer milliárdokról, az együttműködés enyhítő körülmény...
balint60
2011. december 05. 11:18
Az is visszatetsző volt, ahogyan az Alkotmányt módosítgatták ütre-fütre, napi érdekük szerint. De az, hogy a még hatályba sem lépett, új országalapítónak szánt alaptörvényüket is máris módosítani kell, az már egyenesen groteszk. Az alaptörvény törvénnyel(!) történő sunnyogó módosításának módja pedig ismételten világosan megmutatja, mit is tart ez a kormányzat a jogállamiságról. Gazdaságban dilettáns és tehetetlen, jogállamiságban pedig voluntarista és jogsértő társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!