Hárman az avasi éjszakában

2012. január 25. 19:35

Szóval most végre természetes élőhelyükön tanulmányozhatjuk ezeket a szegény embereket.

2012. január 25. 19:35
Ceglédi Zoltán
Hírszerző

A helyszín egy panellakás kisszobája a miskolci Avasi lakótelepen. Éjszaka van, csend, csak a távolból hallatszik néha autóriasztó, kiabálás, vagy kismotor hangja. A redőnyön beszűrődő utcai lámpafény halvány mintákat rajzol a falra. Hárman fekszenek egy szűkös heverőn, bolyhos plédekbe takarózva: Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, a lábukhoz kuporodva pedig Gréczy Zsolt.

 
Molnár, megtörve a csendet: - Elnök úr, Feri, engedd meg, én csak kimennék pisilni.
 
Gyurcsány: - Nem, Csaba, nem és nem! Hát honnan tudjuk, hogy ezek a szegény avasiak is kimehetnek éjszaka vécére? És a sötét előszobában portyázó izék? Vérfarkasok? Nekem most az a dolgom, hogy bizonyítsam, hogy szociálisan a legmegértőbb, a leg…
 
Gréczy közbevág: - A legkarizmatikusabb vezető az ellenzék soraiban! Az egyetlen, aki…
 
Gyurcsány leinti: - Zsolt, ha nem hallgatsz el, a lábamat se melegítheted. Szóval most végre természetes élőhelyükön tanulmányozhatjuk ezeket a szegény embereket, ezért bújtunk össze hárman ezen a sezlonyon. Anyám, Katus mondja így, hogy sezlony, és látod, teljesen természetesen használom.
 
Molnár: - De elnök úr, szerintem ők is szoktak pisilni.
 
Gyurcsány, elgondolkozva: - Talán régen, még a békeidőkben, akkor igen. Persze akkor se mindig, csak…
 
Gréczy közbevág: - Csak ha a Fidesz által pénzelt szocialista frakció nem akadályozta meg!
 
Gyurcsány, felkönyökölve: - Jól mondod, Zsolt. Csaba, vegyük át a holnapi programot inkább.
 
Molnár: - Elnök úr, ahogy parancsolod. Holnap reggel az önkormányzatnál kezdünk, borongós arckifejezéssel megszemléljük a segélyért sorba állókat. Zsolt hozza az éthordót, én pedig elnök úrnak előre bekoszolom a kabátját.
 
Gyurcsány, lelkesülten: - Nem koszolni, tépni! Éljük át, húzzunk bele!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. január 26. 11:35
a cihebolhák már jelezték,hogy undoritó ennek a négyesnek még a vére is.Közölték ,hogy nem hajlandók együtt szivni velük bármit is....DD
nyugalmazott tanár
2012. január 26. 09:11
Tudósítónktól: A nyomok a budapesti Rózsadombra vezetnek. Állítólag ott húzzák meg magukat a keresettek, az egyik zsiványtanának átalakított műemlékpéületben. A szomszédok szerint a körözött Avasi rém Repülős Gizi módszereivel tűnik el a látómezőből, majd bukik elő a leg váratlanabb helyeken újra meg újra. Érdeklődéssel figyeljük a fejleményeket.
nyoooc
2012. január 26. 08:40
Javaslom Gyurcsány Ferencnek a név változtatást. Legyen Anti. Anti Populista.
nyugalmazott tanár
2012. január 26. 08:25
Friss hír: Miskolcon hatalmas pánikot keltett az Avasi rém megjelenése. Állítólag 4 kutya elvetélt, 9 kappannak visszajött a kukorékolhatnékja és a lakosság a kártétel megelőzése érdekében állítólag bezárta a szobába a még ártatlan gyermekeket. Az önkéntes rendőrök nyomkeresőkkel pásztázzák át a várost. Szentpéteri kapunál találtak egy eldobott hazugságot. Ezt használják forró nyomként... Várjuk a friss fejleményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!