Pró és kontra

2012. január 25. 08:40

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc megtalálta az ellenszerét a miniszterelnök mozgástérbővítésének: szinte lakásról lakásra előrenyomulva próbálja visszafoglalni a kommunikációs teret.

2012. január 25. 08:40
Uj Péter
NOL

„Jól használhatja ki ezt a bizonytalan helyzetet Gyurcsány Ferenc, aki, úgy tűnik, megtalálta az ellenszerét a regnáló miniszterelnök permanens és dinamikus mozgástérbővítésének: szinte lakásról lakásra előrenyomulva próbálja visszafoglalni a kommunikációs teret; kitűnő taktikai érzékkel Orbánék leggyengébb láncszeménél, Észak-Magyarországon kezdte a manővert. Gyurcsány kitartó és ügyes kommunikátor, aki ilyen helyzetekben érzi igazán elemében magát. Váratlan húzással máris sikerült ott teret nyernie, ahol Orbánék legkevésbé számítottak rá, az eddig hagyományosan Orbán és tábora által tematizált jégkorongban. A szavazópolgárokban alighanem élénken él még a 2002-es, vesztes választások második fordulóját tévé előtt töltő, jégkorong-világbajnokságot néző Orbán Viktor ­képe. ­Erre próbál most fókuszálni Gyurcsány, rutinosan korbácsolva a választói érzelmeket, és gátat próbálván vetni a kormányzati nyomulásnak.

Gyurcsány számára azonban aligha lesz diadalmenet egy újabb front megnyitása. Nyakában ott liheg riválisa, a kissé talán szürke, de igazi hosszútávfutó Mesterházy Attila, aki könyörtelenül lecsaphat a legapróbb ­hibára is.

A karizmatikus és bátor Schiffer távozása után sebeit nyalogató LMP egy ideig biztosan a partvonalra kényszerül, bár nem nevezhetünk lehetetlennek egy olyan forgatókönyvet sem, amely szerint a párt Karácsony Gergőből kiábrándult hangadói az ex-schifferistákkal karöltve beállnának a Vágó Gábor által vezetett csoport mögé, így a párt megfelelő szabad vegyértékeket tudna felmutatni mind ionos, mind kovalens reakciókhoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. január 26. 06:54
van egy megüresedő lakás Elisztában. Korábban Rákosi Mátyás lakott benne nejével,viz, villany,sztyeppe,hőség és emléktábla a szocializmusnak. Feri ez a ti világotok.
Szittya
2012. január 25. 23:24
UP rosszul emlékszik, mert Orbán nem a 2002-es bukta idejen zárkózott be hokit nézni, hanem az 1994-esen.
Faqtya ezredes
2012. január 25. 20:47
”lakásról lakásra előrenyomulva” Mint a dicsőséges szovjet hadsereg, hogy a rohadás álljon bele.
fiandre
2012. január 25. 17:00
Ekkora ökörséget csak nagy pénzért írhat egy "újságíró". Ne irigyeljük tőle, nagy a család...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!