Malév után Schmitt Air?

2012. február 03. 13:00

A Malév olyan, mint Schmitt Pál. Repülnie kellene.

2012. február 03. 13:00
FN24
FN24

„Malév-mód földhözragadtan úgy tűnik, nemcsak a Malév (oda)fenntartása nem sikerült. Szerintünk erősen kétséges, hogy vagyona – valamilyen kurucos trükkel – átmenthető lenne, hiszen itt van az a fránya EU-tagság, és a minapi brüsszeli döntés után nehezen elképzelhető új állami mentőöv. Erre egyébként a kormányfő is utalt, amikor azt mondta, »a kormányt eltiltották a Malév fenntartásától és továbbműködtetésétől«.

Teljes a káosz. Hiába lett stratégiai vállalat, hiába helyezték gyámság alá, a lényeg, hogy a Malév nem repül. Ebben komoly szerepe van a korábbi politikának, a terhes örökség emlegetése részben jogos, de tény: az Orbán-kormány sem tudott érdemi eredményt felmutatni, ami különösen furcsa az állam=jó tulajdonos politikáját hirdető kabinettől.

A jelenlegi inkompetenciát fényesen jelzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fehér Könyve, amely szerint Malév azért kell, mert a turista a gépen találkozik először magyaros vendégszeretettel. Ez ugyanolyan vicc, mint az, hogy mi a közös a köztársasági elnökben és a nemzeti légitársaságban. Mindkettőnek repülnie kellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2012. február 04. 07:37
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de nem kéne még ezzel a nagyon szomorú, sőt elkeserítő dologgal összemosni, keverni a köztársasági elnök problémát. A MALÉV esetében emberek százai, ezrei életéről szól a dolog, na meg hát persze az ország egyetlen olyan cégéről, amely Magyarországot képviselte a világon. Nagyon-nagyon elkeserítő, személy szerint én sírni tudnék, majdnem annyira, mint amikor az én lakóhelyemen a Dunaferr-t eladták, kiárusították. Azt a gyárat, amit mi építettünk, ami a mi kétkezi munkánkból nőtt hatalmas gyárrá, majd pedig eladták a fejünk felöl.:((((((
1120
2012. február 03. 16:07
Naponta úgy 8-10 szóvicc jut az eszembe, de közülük jó, ha egyet megosztok embertársaimmal... Más is követhetné a gyakorlatomat - szerintem.
Basiliscus
2012. február 03. 14:28
A kormány az új céget nevezhetné Panch-Air -nek. :-P
Soma
2012. február 03. 14:24
"A Malév olyan, mint Schmitt Pál. Repülnie kellene. " --------------------- A NOL-nak leginkább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!