Zavarban

2012. február 09. 09:53

Azt mondta Gerő András, hogy az LMP olyan személyre hasonlít, aki nem tudja eldönteni, melyik mellékhelyiségbe menjen: a férfiba vagy a nőibe.

2012. február 09. 09:53
Mester Ákos
168 Óra

„Az LMP új frakcióvezetője azt mondja, hogy továbbra is önállóan készülnek a választásokra, mert szerintük így tudják megteremteni a legnagyobb esélyt a kormányváltásra. »Nem akarunk a 2010 tavasza előtti állapothoz visszatérni, mert az hozta a nyakunkra az Orbán-rendszert« – mondja. A riporter megkérdi: »De mi a baj a DEKA-val, a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztallal?« Jávor Benedek válaszának első mondata: »Sokat beszélünk az együttműködésről, de kimondatlan, hogy miért is tesszük ezt.«

Próbálom megfejteni. Nem akarják kimondani, de teszik, amit tenniük kell? Vagy éppen hogy nem kell, hiszen nem kívánnak együttműködni? Netán arról van szó, hogy beszélnek róla, de nem teszik? Tehetnék, de nem akarják? Nem tudják, nem merik, nem teszik, de azért szeretnék tenni?

Jávor Benedek azt is fejtegeti, hogy ellenzéki összeborulással nem lehet megnyerni a heterogén tömeget, tehát az LMP nem kíván összeborulni senkivel. Viszont – ha jól értem – távolságtartását időnként feladja majd. „Konkrét ügyek mentén nyitottak vagyunk az együttműködésre, de az ennél formalizáltabb kooperációhoz egyelőre hiányoznak bizonyos feltételek” – mondja Jávor Benedek, mi pedig próbálkozhatunk a további szófejtéssel: lehet, hogy akarják ezt az együttműködést, ám azért nem olyan nagyon. Majd meglátják. Majd kiderül. Nyitottak lesznek, hogyne. Akkor is, ha mégis összeborulnak, akkor is, ha nem. Mert ők persze kooperatívak, de momentán ennél formalizáltabban talán mégse.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2012. február 09. 21:45
Induljunk ki onnan, hogy az ellenzéki összefogás csupán elméletben létező valami, gyakorlati megvalósíthatósága egyre távolabbinak tűnik. Valószínűleg az LMP határozott véleménye is közrejátszik ebben, de addig sem körvonalazódott semmiféle életképes együttműködés csírája sem. Vágyálom, hogy egybe lehet terelni sok szempontból homlokegyenest ellenkező véleményen lévő embereket. Mert ne feledjük! Az egy dolog, hogy a pártok vezetői és néhány civil szervezet vezetője megegyezik. Ha mögöttük nincs meg a szavazóbázis, akkor nem ér semmit. Ahhoz, hogy a szavazóbázis kritikus tömegű legyen, ahhoz alapelvekben meg kell egyezni. Valamiféle választási minimumban. Ennek lehet egyik eleme az "Orbán takaroggy!" szöveg, de ez kevés. Mellé kell tenni a társadalmat ma feszítő kérdések megoldását. Néhány, mutatóba: - Államadósság, - Cigánykérdés, - Munkanélküliség, - Vállalkozások támogatása, - stb... Van-e, lesz-e, lehet-e a feltételezett összefogás szereplőinek egységes válasza? Mert a baloldalon csak a pártformációkban olyanok vannak, akik állítólag konzervatívok, aztán olyanok, akik a a bankok és a multinacionális tőke engedelmes kiszolgálói, olyanok is, akik Balra magyarként a bankok ellen fordultak, elvtelen liberálisok, esatöbbi, ésatöbbi... Nyilván a szavazóbázis nem feltétlen árnyal ennyire, de például az MSZP-ben sok olyan van, aki befogott orral sem szavazna Gyurcsányra és az ő liberálisaira. A civil szervezetek tagsága sem feltétlen MSZP-hívő. Nos? Hogy lesz ebből együttműködés?
bornemiszabela
2012. február 09. 20:27
Mér Mester Úr, a fiad tudja, Mestertamáska, melyik budiba menjen?
kalasnyikov
2012. február 09. 16:08
ákosom én nem haboznék, a teljes anyagot a fejedre bontanám..DDDD
várúr
2012. február 09. 15:25
Ostoba ballibek nem veszik észre, hogy a nyálas fröcsögéssel-nyomulással éppenhogy népszerűsítik az lmp-t. Gerők, Mesterákosok, Furcsányok segítenek a ződlibek önálló arculatának a megteremtésében (ami eddig nem nagyon volt nekik).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!