Fogyatkozás

2012. március 29. 07:20

Sokféle módja van annak, hogy azokat, és csak azokat támogassák anyagilag, erkölcsileg, akik tudatosan a nemzet részének vallják maguknak. Hogy ez pozitív diszkrimináció volna? Nem baj.

2012. március 29. 07:20
Apáti Miklós
Magyar Hírlap
„Kétféleképpen fogy a magyar: korábban halnak, mint az európai, maibb szóval uniós országokban, és később születnek meg az első gyermekek, mint az optimális volna. Mit tehet ilyenkor a nemze­téért komolyan dolgozó nemzeti kormány? 

Sokat. Sokféle módja van annak, hogy azokat, és csak azokat támogassák anyagilag, erkölcsileg, akik tudatosan a nemzet részének vallják maguknak, e vallás mentén élnek, dolgoznak, vállalnak. Hogy ez pozitív diszkrimináció volna? Hogy politikailag nem korrekt? Nem baj. Ezt vállalni kell ebben a helyzetben. 

Sok évtizeddel ezelőtt, a múlt század hatvanas éveiben az akkori, magát szocialistának nevező kormányzat – elsősorban Fekete Gyula író és állampolgár vészjelzéseire reagálva – bevezette az úgynevezett gyermekgondozási segélyt. Ez akkor megtette a maga hatását, nőtt a gyermekvállalási kedv, hogyne nőtt volna, hiszen a segély összege alig volt kevesebb, mint az akkori minimálbér. (...) Azok jártak jól, akik nem dőltek be a csábításnak, maradtak a szokásos egy-két gyereknél. Azok jártak jól, akik magasan képzettek voltak, akik nemcsak dolgozni és pénzt keresni akartak, de karrierjüket is építeni szerették volna. Ami aztán vagy sikerült, vagy nem.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. március 29. 08:25
"Mit tehet ilyenkor a nemze­téért komolyan dolgozó nemzeti kormány?" Ez vajon melyik országra vonatkozik, mert nem ránk az tuti... "Sokféle módja van annak, hogy azokat, és csak azokat támogassák anyagilag, erkölcsileg, akik tudatosan a nemzet részének vallják maguknak, e vallás mentén élnek, dolgoznak, vállalnak." Na igen, mint az átkosban a párttagság, a piros könyvecskének is voltak előnyei. Mekkora egy büdös vörös görény vagy Te Miki, eszem karóm megáll, komolyan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!