Kurzuslovagozók

2012. március 23. 16:01

Aligha kérdés, hogy a 2010-ig tartó, és terheivel máig ható ballib kurzus után a Népszabadságnak nem áll jól a kurzuslovagozás.

2012. március 23. 16:01
Borókai Gábor
Heti Válasz

 „Nem a kritika jogát vonom kétségbe, hiszen szabad sajtójú országban minden médiumnak lehetősége, mi több, kötelessége megkövetelni a hatalomtól a kiválóság elismerését. És csak azt elfogadni. Nehogy a példaként felmutatottak orientációs káoszt okozzanak. Mint a kereskedelmi televíziók valóságshow-i.

A lap differenciálatlanságát, sugárzó gőgjét azonban nem tudom feledni. Azt a felsőbbrendűségi tudatot, amely azoknak a balliberális véleményformálóknak a sajátja, akik a rendszerváltás óta helyzeti előnyökből fakadóan uralták a politikát, a gazdaságot, a médiát, a kultúrát és a tudományt. Akik azt hirdették, hogy itt csak egy elit létezik. Mégpedig az övék. Ezért aztán megkerülhetetlenek. Kormányok jöhetnek és mehetnek, csak a szakértelmüket, az intézményeiket és a kapcsolatrendszerüket nem nélkülözheti egyik sem. Mert pórul járnak. (...)

De rossz pályán van a Népszabadság. Ünnepet rontani, sértegetni akar. Csakhogy az igazi teljesítmény időtálló, megvédi a kitüntetettet, legyen bármilyen világlátású. A kurzuslovagozás hatása pedig eredményfüggő. Kurzusa válogatja, hogy támogatóinak röstellni kell-e magukat, vagy büszkék lehetnek a közös teljesítményre. (És most még ugyancsak útközben vagyunk.)

Az persze aligha kérdés, hogy a 2010-ig tartó, és terheivel máig ható ballib kurzus után a Népszabadságnak nem áll jól a kurzuslovagozás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. március 24. 07:19
23 év késésben vagyunk!
dönci4
2012. március 23. 20:54
Az elmúlt húsz évből tizenkettőben a "szakértelem" kormányzott. Szoros szövetségben a hozzá ezer szállal kötődő gazdasági és értelmiségi klientúrával, Most persze egészen mása helyzet, ugye Borókaikám? Egyébként ott van a te szar újságod, minek olvasol Népszabadságot?
Zokni
2012. március 23. 17:20
Nézze, Szerző! Az Ön által általában szidalmazott Népszabadságot az Ön olvasói 99,99 %-ban NEM olvassák. Ehhez képest nem kérdőjelezi meg a "kritika jogát", ami egy "szabad sajtójú országban minden médiumnak lehetősége"... DE, ha egy ILYEN közeg előtt fakad ki a lap miatt, hogy nem bírja elviselni a "differenciálatlanságát, sugárzó gőgjét", akkor ez mégis csak azt célozza, hogy az Ön olvasói helyesen teszik, ha nem olvasság a másik lapot. Ne olvassák, ne vegyék, ne nyomttassák, fulladjaak meg, haljanak éhen az újságírói. Ami érthető is az Ön lapjának a pozíciójában, és persze megerősíti a döntőképes olvasóit is abban, hogy állami propaganda-célra ne használják a versenytársat. És spongyát, vagy földet (?) rá...
Paramparam
2012. március 23. 16:39
Minden tiszteletem ellenére, jegyzem meg szerényen, hogy ön kedves Borókai úr, szintén egy igen csak kétséges morális lábakon álló pártnál vitte kellő vakhűséggel a szót. Tudom nem könnyű dolog, de a kritikákat azokra kellene bízni, akik még nem tologattak ideológiákkal megpakolt szekereket. Stumpf A.pl. kiváló alany lehetne ilyen vállalkozásra. Lapjához, amúgy kellő komolysággal gratulálok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!